Potpisan koalicini sporazum Koalicije za Pirot, SPS-a i liste SDS-LDP

Dogovorena skupština većina bez SNS

Vladan Vasić ponoov kandidat za prvog čoveka Pirota

Dogovorena skupština većina bez SNS
Podeli:

PIROT – Čelnici Koalicije za Pirot (KZP), SPS i liste SDS –LDP potpisali su danas koalicini sporazum čime je dogovorena skupštinska većina u novom sazivu pirotske Gradske skupštine bez SNS.

Ova grupacija će imati 31. od 56 odborničkih mesta.

Na sednici SO Pirot koja je zakazana za ponedeljak 16. maj biće verifikovani mandati budućim odbornicima i izabran budući predsednik skupštine i imenovan sekretar Skupštine. Biće  usvojen i novi statut po kome će Pirot i zvanično dobiti status grada.

pirot_koalcija_potpis

Na minulim lokalnim izborima, KZP je osvojila 23 od 56 mandata, lista “Aleksandar Vučić-Srbija pobedjuje“-21, SPS-5, GG “Pirotska nova snaga“-4 i lista SDS-LDP –tri mandata.

Podela resora

KZP daje kandidata za gradonačelnika i predsednika Gradske skupštine, SPS za zamenika gradonačelnika, a lista SDS-LDP kandidata za zamenika predsednika Skupštine. KZP će imati pet članova a SPS i koalicija SDS-LDP po dva člana Gradskog veća.

Nosilac liste KZP i aktuelni predsednik opštine Vladan Vasić je rekao da je od 4. maja kada su počeli razgovori sa SPS-om i listom SDS-LDP, bilo jasno da će postići dogovor o koaliciji  zbog dosadašnje uspešne saradnje i što drže reč.

“Imali smo put zajedničkih izazova.U medjuvremenu je bilo pritisaka i špekulacija, ali mislim da smo poštovali volju naroda. Ove tri liste su zajedno dobile više od 50 posto glasova birača i mandata. Mislim da su gradjani Pirota glasali i procenili da dosadašnja vlast, čiju su okosnicu činili KZP i SPS dobije poverenje. U tom pravcu treba nastavit. Suština koalicionog sporazuma je da smo se usaglasili oko osnovnih ciljeva u narednom periodu, a to je da vodimo grad u pravom smeru i da napredujemo”, rekao je Vasić.

Predsednik OO SPS-a Vidojko Panajotović izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka saradnje Vasićem, započete još 2003. godine, a sa Vladicom Tošićem pre četiri godine.

“Ovo je jedina koalicija koja je bila moguća u ovom trenutku. Razgovarali smo sa svima onima koji su prešli cenzus kao i naši koalicioni partneri. Razgovori su protekli u korektnim odnosima. Procena našeg Opštinskog odbora je da potpišemo ovaj koalicini sporazum  zbog toga što smo, pre svega sa Vasićem u ovih 13 godina dobro saradjivali. Želja je da saradnja bude još bolja. Odluka OO o ovoj koaliciji je bila jednoglasna. Nama je cilj da gradjani Pirota bolje žive, da dovedemo što više investitora, da nezaposleni dobiju posao i da mladi ne odlaze iz grada”, istakao je Panajotivić.

Otvoreni i za ostale stranke

Nosilac liste SDS-LDP Vladica Tošić je rekao da je ova koalicija donela jednoglasnu odluku da potpiše koalicioni dogovor sa KZP i SPS.

pirot_koalicija_cestitke

“Pirot mora hrabro da iskorači napred i da se hrabro suoči sa svim izazovima. Spremni smo da damo svoj doprinos i preuzmemo punu odgovornost za zajedničke ciljeve koje smo definisali koalicionim dogovorom. Naš zajednički cilj je da Pirot postane moderan grad koji pruža nove perspektive za gradjane Pirota i koji brine o svojim gradjanima i da se reč Pirota čuje u Beogradu”, naglasio je Tošić.

Na pitanje šta su pokazali razgovori sa preostale dve liste koje su prešle cenzus, Vasić je rekao da u politici nikada ne treba biti isključiv.

“Mislim da smo imali korektne razgovore ali da najača lista posle Koalicije za Pirot u početku nije imala razumevanja za konstruktivan dijalog. S druge strane, čini mi se da nisu imali razumevanje ni za manje partnere. Mi smo nastojali da dogovore koje smo u medjuvremenu postigli, poštujemo. Čeka nas dosta iskušenja u narednom periodu. Najave oko usvajanja novog zakona o lokalnoj samoupravi će sigirno biti otežavajuća okolnost. Spremno smo da saradjujemo intenzivno sa ministarstvima i Vladom Srbije koliko je to moguće. Svako ko želi da da doprinos bilo sa opozicione strane ili da se u narednom periodu uključi u vlast, mi ćemo to prihvatiti na obostranu korist”, kazao je Vladan Vasić.

(Kraj)paz

 

 

 


Podeli:
  1. AGONIJA gradjana Pirota se nastavlja.Svu trojicu(posebno ovaj dvojac sto se ljubi) veže veliki kriminal u proteklom periodu,počev od plagijat fakulteta pa do poklona stanova,a iza zavese je zona sa opljačkanih 120 ha,10 hiljada otpustenih radnika,2000 bednika na kazanu,kupovina lokala u centru od strane dilera droge,jednom rečju beda i propast na svakom koraku,a spolja glazura sa trgom,bazenom,pič terenima…Spas je u sto kraćem trajanju !

  2. BUKLUK-od 3 lopurde 15.05.2016., 15:59

    Da li Pirocanci to zasluzuju ?Prvi sleva tkz istoricar je predstavnik pljackaskog rezima BORISA TADICA, drugi u sredini je predstavnik „postenjackog“ MLADJANA DINKICA i BOJANA PAJTICA, i ovaj zadnji sto mu se ne vidi lice i glava,zvani JOGURT predstavnik“koferceta &mise banane“poreklom iz HR IVICE DACICA.sampion do sampiona za lop.vluk,svi dele I mesto za zlatnu medalju.

Comments are closed.