Doktorka optužuje kolege za mobing

Doktorka optužuje kolege za mobing
Podeli:

LESKOVAC – Slađana Stanković, nefrolog i bivša načelnica Službe za nefrologiju s centrom za dijalizu u Opštoj bolnici u Leskovcu optužuje svoje kolege za višemesečni mobing zbog čega je zatražila pomoć advokata, ali i psihijatra.

Posle smene naišla sam na ignorisanje, kao da ne postojim. Ne kosultuju me prilikom planiranja rasporeda, ne pozivaju na stručne sastanke, čak ni na one koji se održavaju u Leskovcu, samo ja, iako sam jedina žena lekar, nisam pozvana na proslavu osmog marta nove godine. Hoće da me izbace iz kancelarije za koju tvrde da je načelnička, iako nije”, žali se doktorka, koja je uz pomoć advokata spremila obimnu dokumentaciju za tužbu.

Na mesto načelnice provela je godinu dana, a smenjena je prošle jeseni zbog čestih žalbi na loše međuljudske odnose.

“Moje nevolje dolaze otuda što sam kao načelnik pokušala da razbijem jedan klan, da uvedem red, da se zna ko kada radi i ko kome predaje smenu, ali i zato što sam pokušala da svima jednako omogućim putovanja na inostrane i domaće stručne skupove. Možda moje žalbe nekome deluju banalno, ali ja sam pod konstantnim pritiskom i stresom pa sam morala da potražim pomoć psihijatra”, priča kroz plač ova doktorka, koja posebno proziva novog načelnika Miomira Prokopovića.

Prokopović negira sve njene navode. – Ne radi se ovde ni o kakvom mobingu, već o tome da koleginica Stanković hoće da zadrži privilegije koje je imala kao načelnica. Njena soba treba da bude načelnička kancelarija, ali ona odbija da je napusti. Želi da predstavi da joj se nešto ne da, ali je činjenica da joj sve to po zakonu ne pripada. Nije tačno da je bilo ko ignoriše. Redovno prisustvuje kolegijumima na kojima se dobijaju sva obaveštenja – tvrdi Prokpović.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijevć kaže da su loši međuljudski odnosi mogli da utiču na rad službe i da je bio primoran na smenu doktorke Stanković.

“Sada se, međutim, javio novi problem zbog čestih pritužbi smenjene načelnice. Angažovali smo i posrednika, ali ona nije htela da sarađuje s njim. Ukoliko se ovakvo stanje nastavi, moraću da joj ponudim drugo radno mesto”, veli Dimitrijević.

U Službi nefologije je zaposleno 38 zdravstvenih radnika, od kojih pet lekara.

(Kraj)mil


Podeli:
 1. E te spletke i spletkarenja u Bolnici i drugim državnim institucijama su dobro poznate Leskovčanima.
  Ja ovako, ne upućen u dešavanja, kažem da su i jedni i drugi krivi a da ispaštaju samo građani.
  Zamoljavam direktora Bolnice, da opet posećuje čišćenje deponija, mnogo mi je dosadno da gledam vesti da njega nema već 7 meseci na nijednoj slici ili televiziji.
  Apel gradonačelniku da ga vrati, dosadno bez čoveka, majke mi :)
  0  0
  • Student Privatnog 14. maja 2015., 3:02 pm

   Pravi si balansero, majstor za balans. Ni petogodišnje dete ne bi sa takvom lakoćom stavljalo znak jednakosti između ljudi iste profesije. Po tebi su svi pacijenti po pravilu fini, kulturni, uglađeni i smerni ko seoska mlada prve bračne noći?
   Ti si nezaposlen, jel tako? Da li to znaći da su svi nezaposleni robovi predrasuda i smorovi poput tebe? Ne bih rekao.
   0   0
  • Svaka čast na veštom manevru i spinovanjuČ „kažem da su i jedni i drugi krivi a da ispaštaju samo građani“…
   Spinujes i kognitivno, relativizacijom krivice, (više se ne zna koja je manja a koja veća premisa) a i afektivno tako što udaraš na emocije pacijenata, prenebregavajući da je i osoba pod mobingom u isto vreme i žrtva i pacijent.
   Nisu to samo spletke i spletkarenja. To je čitav niz metoda i tehnika, koordiniranih i usmerenih na uništavanje ličnosti koja, najčešće, na kraju oboli i psihički i somatski.
   Krivi su za mobing (traje minimum 6 meseci i napad na osobu je najmanje jednom nedeljno) svi oni koji učestvuju aktivno, oni koji učestvuju indirektno, oni koji ne reaguju, kao i pravosudje i istražni organi. Takodje snose svoj deo odgovornosti, moralne naravno, i oni koji ga medijski minimiziraju, svodeci ga na benigne spletke i spletkarenja.
   0   0
 2. E, nek vam je sa srećom, doktorka! Lepu ste bedu sebi navukli na vrat!
  Da samo znate koliko treba snage, znanja i mudrosti da s bolesnim sobama izadjete na kraj. Ja sam svedok. Užas. To je sorta koja ne bira sredstva, koja nema skrupula. Setite se samo jedne Visoke škole i progona koji je tamo vršen! Da vam nisam u koži. Naši advokati nisu specijalizovani za mobing, psihijatri još manje…
  Srbija je puna mobinga. Nesposobni kadrovi su politički zaposeli pozicije i sve ljude bolje od sebe uništavaju psihički, diskredituju, prave od njih babaroge jer ih se plaše. Plaše se jačih ličnosti a i eventualnih protivkandidata za rukovodeće pozicije. Okruženi poltronima i šlihtarama, osećaju se jakima dok su na poziciji. To je tzv. sindrom bicikliste. One ispod sebe gaze ko biciklista pedale a pred nadredjenima se klanjaju kao sto se biciklista nagne kod vožnje biciklom.
  0  0

Comments are closed.