Dokumentarni film o Lutajućim srcima večeras premijerno u Vlasotincu

Dokumentarni film o Lutajućim srcima večeras premijerno u Vlasotincu
Podeli:

Niški dokumentarac “Lutajuća srca-arhiv emocija”, biće večeras premijerno prikazan i u Vlasorincu, pa će to biti prilika da se Vlasotinčani podsete vremena kada je ovaj akustični trio plenio svojom muzikom i pesmom, a oni koji ne pamte to vreme uporede kvalitet onoga što danas slušaju sa onim u čemu su uživali njihovi roditelji.

Projekcija je zakazana u letnjoj bašti poslastičare „Pet plus“  sa početkom u 19:45 u okviru filmsko-muzičke večeri pod nazivom „Brod za sreću“.

Lutajuća srca su bili niška grupa, koja je delovala 70-ih godina XX veka. Svirali su uglavnom balade aranžirane sa dosta akustičnih instrumenata i bogatim gudačima.

Grupu su osnovali 1970. godine, Spomenka Đokić (vokal), Milan Marković (gitara, klavir, violončelo, prateći vokal) i Miroljub Jovanović (gitara, prateći vokal). Grupa je postojala do početka osamdesetih godina.

Odlagali smo termin, najpre zbog svetskog prvenstva u fudbalu a onda nam je ceo jul bio kišovit. Lepo vreme nam je stiglo i pravi je trenutak da uživamo u niškom ostvarenju“, kažu organizatori.

Nakon projekcije filma planirana je svirka uživo, neće izpstat ni mala iznenađenja, dodaju oni.

Obišli smo mnoge gradove u Srbiji i publika odlično reaguje na ovo niško ostvarenje. Meni je i želja bila kada je stvaran ovaj film da što veći broj vidi ovaj dokumentarac jer je grupa Lutajuća srca imala planetarni uspeh. Nastavićemo da se družimo sa ljudima koji su raspoloženi da vide divne trenutke koje smo mi sačuvali od zaborava”, kaže Oliver Paunović, producent.


Podeli:
  1. Чуо сам ја за њих како нисам свирали су у башту Дома Културе у Лесковцу И мени срце кренуло да прескаче, кренула ме емоција….

  2. Verovatno su u filmu otpevane sve tri pesme te grupe.

    2
    1

Comments are closed.