Dolijala grupa Niških dilera sa međunarodnom „reputacijom“

Dolijala grupa Niških dilera sa međunarodnom  „reputacijom“
Podeli:

Policija u Nišu je u saradnji sa kriminalističkom policijom i kantonalnom policijom Sent Galena, uhapsila na području Niša i Prokuplja članove međunarodne kriminalne grupe, koji su se na teritoriji Srbije i Švajcarske bavili krijumčarenjem i trgovinom opojnim drogama, saopšteno je danas.

Uhapšeni su T.B. (43), G.B. (37), D.M. (21), M.M. (43), S.B. (24) i Đ.B. (41) iz Niša, dok je protiv pedesetogodišnjeg muškarca podneta krivična prijava.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih u Nišu i Prokuplju, pronađena je manja količina kokaina, nekoliko SIM kartica švajcarskih mobilnih operatera, spisak imena sa brojevima telefona osoba kojima su, kako se sumnja prodavali drogu u Švajcarskoj, kao i određena novčana suma švajcarskih franaka i dinara, za koje se sumnja da potiču od prodaje narkotika.

Po nalogu Višeg javnog tužlaštva u Nišu, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, dok se sedmi član već nalazi na izdržavanju kazne.

Sumnja se da je ova grupa angažovala ulične dilere koji su na području Sent Galena u Švajcarskoj, prodavali drogu tokom 2016. godine.

Te godine je u Švajcarskoj uhapšeno i osuđeno petnaest Nišlija, kod kojih je pronađen 2,1 kilogram heroina i 11 grama kokaina, ali i jedan Albanac koji je u kamionu prevozio 35 kilograma marihuane.

Inspektori kriminalističke policije u Nišu, tada su presekli tri krijumčarska kanala marihuane, zaplenili više od 73 kilograma ove droge i uhapsili šest osoba.

(kraj)


Podeli: