Dolijali pljačkaši vozila u romskom naselju

Dolijali pljačkaši vozila u romskom naselju
Podeli:

Niška policija uhapsila je  I. I. (20), zbog postojanja osnova sumnje da je tokom ove godine organizovao grupu maloletnika sa kojima je presretao i pljačkao automobile na uglu ulica Šumadijske i Ivana Milutinovića

Prema navodima policije, sumnja se da je organizovana grupa maloletnika na istom mestu i na isti način presretala vozače koji su se vraćali iz obližnjeg velikog tržnog centra i otimala im robu iz automobila.

Hapšenjem osumnjičenog rasvetljeno je sedam krivičnih dela krađa i teških krađa na naročito opasan i drzak način u ulicama Ivana Milutinovića, Šumadijskoj ulici prema naselju Medoševac i ulici Кoste Abraševića.

Prilikom pretresa kuće u kojoj žive osumnjičeni maloletnici policija je pronašla i oduzela predmete za koje se sumnja da potiču iz pljački – aluminijumske merdevine, motorne i električne testere, brusilice, ispravljač za punjenje akumulatora i drugo predmete.

Osumnjičenom I. I. je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužilaštvu.

Protiv maloletnih osoba, osumnjičenih da su učestvovale u izvršenju ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Prema nezvaničnim saznanjima sve pljačke vozila u romskom naselju Stočni trg obavljane su po istom scenariju. Jedan ili više maloletnih Roma zaustavljalo bi vozilo iznenadnim istrčavanjem na kolovoz, a dok bi se vozač raspravljao sa njima i ubedjivao ih da se sklone sa puta, ostali bi uzimali iz automobila sve što bi našli na sedištu i u gepeku.

B.Lj


Podeli: