Dom za siromašnu porodicu Arivović

Dom za siromašnu porodicu Arivović
Podeli:

PIROT –  Trinaestočlanoj porodici Arivović danas je u selu Izvor kraj Pirota dodeljenja  kuća koju je opština Pirot kupila za potrebe ove socijalno ugrožene porodice.  Vrednost kuće je oko 7.000 evra. U porodici niko ne radi, žive od socijalne pomoći i nadničarenja. Najda i Nenad imaju petoro dece, dve snaje i četvoro unučadi.

Član Opštinskog veća zadužen za vanprivredu Boban Nikolić izjavio je da su preko Komisije za rešavanje stambenih problema opštine i Centra za socijalni rad izdvojili sredstva i kupili ovu kuću za višečlanu porodicu  koja nije imala adekvatan smeštaj.

Direktorka Centra za socijalni rad Marija Vasić navela je da  je ovo treća kuća čija je kupovina finansirana parama iz opštinskog budžeta.

“ Do sada smo svi živeli u jednoj manjoj kući u selu koju su nam obezbedili opština i Centar za socijalni rad. Živimo od socijalne pomoći koja iznosi oko 16.000 dinara mesečno, nekada i manje. Najmladja ćerka Marijeta nema pravo ni na dečji dodatak. Imamo i plac oko kuće gde ću saditi baštu. U njoj ćemo živeti nas petoro a stariji sinovi sa svojim porodicama će živeti u staroj kući i pomoćnim prostorijama gde smo svi ranije živeli, zahvalni su supružnici Arivović.

 

(kraj)


Podeli:
  1. Dom za neradnike i lopove, celo leto peca ribu na Nisavi i uziva dok svi ostali s teskom mukom zaradjuju za hleb, krade po njivama i kucama h drzavo, koliko ima gladnih i vrednih a vi ih nevidite.

Comments are closed.