U Domu zdravlja obeležena lekarska slava sa kolegijalnom porukom domaćina

U Domu zdravlja obeležena lekarska slava sa kolegijalnom porukom domaćina
Podeli:

Braća Kozma i Damjan su u svoje vreme pomagali ljudima bez nadoknade, na različite načine i bili su dobročinitelji, zato ih danas slavimo, kazao je domaćin lekarske slave Svetih Kozme i Damjana ili Sveti Vrači, Zoran Stojanović, specijalista opšte medicine i upravnik Doma zdravlja u Grdelici.

On je, pozdravljajući zdravstvene radnike kazao da bi na današnji dan trebalo da se pošalje i poruka.

Stojanović je pozvao na lekarsku zabavu 17. novembra u hotelu Bavka u večernjim satima, sa ulaznicama po ceni od 1000 dinara

Da se mi sami, međusobno, više uvažavamo, da poštujemo jedni druge i da problem  jednog od nas, bude problem svih nas, da štitimo jedni druge. Jer, naša misija na planeti Zemlji je da lečimo i pomažemo ljidima, a mali broj ljudi ima tu privilegiju“, kazao je domaćin slave nagrađen aplauzom.

Slavu je predao je Goranu Stanojeviću, načelniku Službe patologije u Opštoj bolnici Leskovac.

Praznik svetih vrača Kozme i Damjana obeležava se danas u hramovima Srpske pravoslavne crkve, pravoslavnim domovima i mnogobrojnim zdravstvenim ustanovama koje svetitelje i lekare slave kao zaštitnike svoje profesije. Sveti vrači obeležavaju se sa uverenjem da će Bog sačuvati ljude od bolesti i održati ih zdrave i sposobne za rad tokom cele godine.

Milica Ivanović


Podeli:
  1. Nevidim dr Zdravkovica na sliku, kako slava da prodje bez velikog odbornika, poznavaoca svega i svacega, coveka koji sve moze. E moj Leskovce kuda li ti ides.

    • Jer mislis na onog dr N.Zdravkovica sto se ne skida sa govornice, sto ga niko ne razume sta prica i sta zeli da kaze, ma on nije interesantan i nebitan je lik.

  2. Srećna vam slava doktori, kavi ste takvi ste bolje nemamo. Želim vam da vam Kozma i Damjan još više razgale srce i oplemene dušu

  3. Medicinska sestra u penziji 15.11.2017., 08:35

    Dr Zdravkovic je kao i svakog utorka bio u ambulanti i radio svoj posao. Sramota da Vas je sto ovako pisete. Da ste nekada dosli ispred njegove ambulante ne bi ste ovako pisali.

  4. Nikolica i Gruja botovi 15.11.2017., 10:29

    Momci jel Vam sad sluze zimske sendvice

Comments are closed.