Doroteja Tošić vanserijski muzički talenat

Doroteja je nedavno snimila svoju prvu pesmu ''Drugarstvo'' po savetu muzičkih stručnjaka

Doroteja Tošić vanserijski muzički talenat
Podeli:

Učenica trećeg razreda OŠ “Sveti Sava“ iz Pirota, devetogodišnja Doroteja Tošić je svakako nesvakidašnji muzički talenat budući da peva od malih nogu a nedavno je snimila i svoju prvu pesmu, spot u kome učestvuju njeni drugari iz razreda I koji je izazvao veliko interesovanje medija i posetilaca društevnih mreža.

Spot su radili Milan Mitić i Aleksandar Mijalković.

 “Kada sam bila prvi razred pitala sam učiteljicu da li mogu da pevam na akademijji povodom Dana škole. Otpevala sam jednu pesmu i dobila najveći aplauz”, priča Doroteja za Jugmediu.

TALENAT KOJI SE RETKO SREĆE

Njen talenat prepoznale su učiteljica Vesna Lazić i profesorka muzičke kulture Jelena Lazarević.

“Doroteja je jedno vredno, pametno dete, dobra drugarica pre svega. Njeni drugari iz razreda joj pružaju veliku podršku sazrevanja kao soliste. Došla je u prvi razred željna učenja. Iznenadila me svojim darom. Ovo nije običan talenat. U školi jako puno radimo sa talentima u svim oblastima. Do sada ovakav vid darovitog deteta nismo imali. Uključile su se u rad sa njom moje koleginice iz muzičke kulture. Veliki je problem što u našem gradu ne postoji škola solo pevanja. Ona uporedo sa osnovnom pohadja i muzičku školu. Pratim je i na tom polju. Trudim se da imam razumevanja za sve ono što je ona uradila. Ona puno mora da radi. Aktivna je u svemu”, objašnjava Lazićeva.

Doroteja je nedavno snimila svoju prvu pesmu “Drugarstvo“, po savetu muzičkih stručnjaka da bi mogla da učestvuje na muzičkim festivalima.

Muzički spot je dobila kao rodjendanski poklon. Nije ni znala da će se to desiti. Pohvale i za sve učenike iz razreda koji učestvuju u spotu i prate je na njenim nastupima. To znači drugarstvo. Bilo mi je jako drago da je odabrala ovu pesmu. Nadam se da ćemo nastaviti i dalje da pratimo njen uspeh”, kaže učiteljica Lazić.

PEVA O DRUGARSTVU

Doroteja peva od malih nogu. Pevala je, kaže, kući dečje pesme.

Najviše volim moju pesmu a pevam duhovne pesme i zabavne melodije. Moja pesma “Drugarstvo“ koju sam nedavno snimila, upravo govori o drugarstvu. Pevam o drugarima, kako im pružiti ruku i  pomoći. Mnogo su mi pomogli moji drugari koji su bili i u spotu. Bilo je lepo tokom snimanja”, priča Doroteja.

Planira da se i dalje bavi muzikom i da učestvuje na festivalima dečjih pesama.

“Nastupala sam u Pirotu na brojnim manifestacijama i nemam uopšte tremu. Idem na Festival dečjih pesama u Rožajama u Crnoj Gori”, ostiče ova talentovana devojčica pred kojom je po ocenama muzičkih stručnjaka sjajna budućnost.

Njena profesorka muzičke kulture Jelena Lazarević  kaže da je zadovoljstvo raditi sa jednom ovakvom devojčicom.

“Retko koji profesor u svojoj karijeri ima priliku da radi sa jednim ovakvim talentom. Kada je Dora došla u prvi razred i kada je učiteljica Vesna meni pustila snimak iz učionice da čujem kako ona peva, prosto nisam verovala da imamo dete sa takvim glasovnim  mogućnostima i sa takvim savršenim sluhom i talentom. Za sve nas to je bilo veliko iznenadjenje. Lako je raditi sa njom. Za veoma kratko vreme ona je shvatila šta treba da radi, kako da diše i kako da oblikuje svoj glas. Mi smo tu da je samo malo usmerimo. Privilegija je zas sve nas da budemo u prilici da radimo sa taletovanom decom. Moramo da vodimo računa da ne napravimo grešku da bi se njen glas što bolje razvijao. Mislim da će ukoliko ovako nastavi da radi i dalje, imati blistavu muzičku budućnost bez obzira da li je to instrument ili pevanje. Važna je podrška škole, učitelja, profesora, roditelja, sredine”, kaže profesorka Lazarević.

PODRŠKA I ŠKOLE I RODITELJA

Doroteji škola pruža veliku podršku u svemu, kao i njeni roditelji koji prate svaki njen korak.

“Svi smo joj podrška. Spot smo snimili u školi uz podršku uprave škole. Mislim da će ona proslavitui naš grad. Njen uspeh nije ostao nezapažen. Za sve ovo što je ona uradila jako su zaslužni i mediji koji su njen prvi nastup još u prvom razredu shvatili kao poziv na pomoć. Ona bi pevala na školskim priredbama i u razredu, ali to niko ne bi čuo da nije bilo lokalnih medija. Mislim da ćemo je pratiti i na  važnim festivalima”, kaže njena učiteljica Vesna Lazić.

 

Tekst i foto Zoran Panić

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 


Podeli: