Dragana Sotirovski preuzela funkciju načelnice okruga

Dragana Sotirovski preuzela funkciju načelnice okruga
Podeli:

Doskorašnja šefica dopisništva Radio televizije Srbije u Nišu Dragana Sotirovski preuzela je danas dužnost načelnice Nišavskog upravnog okruga.

Sotirovski je na ovu funkciju, na kojoj se prethodnih devet godina nalazio Aleksandar Cvetković, imenovala Vlada Srbije

Ona je na primopredaji dužnosti izjavila da će jedan od izazova na novom poslu biti da dokaže da neko može da napravi uspeh i kada živi u malom mestu.

Ukoliko sam kao novinar izdobijala toliko nagrada i pokazala da neko iz ovog mesta može da bude poznat i u Subotici i u Preševu, verujem da mogu i sa mesta načelnika da pokažem da Nišavski okrug može biti uticajan„, rekla je Sotirovski.

Ona je kazala da je pre dva dana počela da radi u okrugu i da je krenula od najbanalnijih stvari.

Krenula sam od nabavke državnih obeležja – grba i dve zastave. Takodje sam naložila da se postave zastave u holu i da se državna zastava premesti sa trećeg na prvi sprat kako bi neko ko dolazi u okrug znao gde se on nalazi„, istakla je.

Prema njenim rečima, Nišavski okrug i predsednici lokalnih samouprava treba da koordiniraju svoje aktivnosti prema državi kako bi pomogli da se jug Srbije izvuče kruga nerazvijenih. Sotirovski je najavila da će naknadno odrediti dan kada će vrata njene kancelarije biti otvorena za sve gradjane i kada će oni moći da iznesu svoje sugestije, probleme i preglede.

Dosadašnji načelnik Nišavskog upravnog okruga, stomatolog Aleksandar Cvetković, karijeru će nastaviti u Ministarstvu spoljnih poslova kao savetnik ministra.


Podeli:
  1. Prelepa žena, želim joj puno uspeha na novoj funkciji.

  2. Danilo kocić 07.01.2018., 08:54

    Dragana je ponos srpskog novinarstva. Šteta što je otišla sa RTS. Načelnička funkcija ispod njenog nivoa! Ipak, želim joj puno sreće!

    • Vecina novinara dok kritikuje vlast, sanja da sedne na njihovo mesto. Sto vise zavide vlasti to ostrascenije napadaju. Neskolovani su cak frustrirani pa ne biraju kad udaraju. Naravno da se neki nivo ocekuje i u kritikovanju, sto odvaja profesionalca. Argumentacija i objektivnost ili skandalizovanje zbog citanosti zute stampe.

Comments are closed.