DS: Dok Apoteka propada, direktor putuje po Južnoj Americi

DS: Dok Apoteka propada, direktor putuje po Južnoj Americi
Podeli:

Neistinita je tvrdnja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da su „nasleđena dugovanja iz 2011. i 2012. godine jedan od razloga lošeg poslovanja Apotekarske ustanove“, tvrde u Demokratskoj stranci.

Iz Gradskog odbora demokrata podsećaju Cvetanovića, a i sve Leskovčane, da je sadašnji direktor ove ustanove od svoje prethodnice Ivane Argirović „nasledio“ zalihe lekova u vrednosti 120 miliona dinara, da zarade radnicima nisu kasnile i da se od Demokratske stranke nisu mogle čuti žalbe na račun neravnopravnog položaja privatnih i državnih apoteka.

Zapravo, obaveza direktora je da pronađe način za prevazilaženje teškoća u poslovanju i organizaciju posla koja će firmi doneti profit. Obaveza direktora nije, u situaciji kada se Apotekarska ustanova suočava sa problemom opstanka na tržištu, da dve nedelje provede, ne znamo o čijem trošku, na proputovanju po Južnoj Americi. U najmanju ruku, takvo ponašanje Dragana Stamenkovića može se okarakterisati bahatim. Takvim se može nazvati i ponašanje gradonačelnika Cvetanovića koji, zarad ličnog prijateljstva sa Stamenkovićem, dozvoljava da ovaj i dalje obavlja posao za koji nije pokazao ni stručnosti ni kompetentnosti. U privatnom sektoru se loši direktori kažnjavaju otkazom, zar ne?!“, navodi se u saopštenju za javnost leskovačkog DS-a.

U ovoj stranci pitaju se kako je moguće, ukoliko je opravdanost postojala a kažu da jeste, da privatnoj apoteci bude dozvoljemo otvaranje maloprodajnog objekta u krugu državne bolnice.

„Ako brinemo o opstanku Apotekarske ustanove, zar nije bilo logično njoj ponuditi pravo prečeg zakupa, pa i po cenu da prvih godinu dana plaća manju kiriju od one koju bi plaćao vlasnik privatne apoteke? U odgovornim lokalnim samoupravama brinu o ustanovama čiji su osnivači, i uspevaju da pronađu odgovarajuću meru u pogledu ravnopravnosti na tržištu privatnog i javnog sektora“, zaključuje se u saopštenju demokrata.

Dragan Marinković


Podeli:

A ne ja?

Osnovano sumnjam da su poceli da pare iznose u Juznu Ameriku i tamo kupuju sve sto je belo. Mozda bele radne mantile, za sekasi medicinske setre i apotekarke.

U Koju jos zemlju Drzavnu bolnicu obezbedjuje Privatno obezbedjenje? Nema veze sa tekstom gore samo me interesuje!??!

Bobane, sve te firme sa radnicima obezbedjenja su privatna preduzeća. Portire sa petokrakom na kapi sada možeš da vidiš još jedino u filmovima crnog talasa.

Uglavnom sva državna preduzeća obezbedjuju privatne firme, (EPS, Železnice Srbije),zbog racionalizacije.

Nije zbog racionalizacije vec da bi se finansijski ovajdili Andrej Vucic i njemu slicni

Apotekarska ustanova je svesno uništena kako bi atraktivni lokali apoteka u gradu pripali nekoj od privatnih apoteka, a sve ukazuje na istu onu kojoj je dat u zakup prostor u gradskoj bolnici, tako da ovde ima puno mesta za privredni kriminal koji je na žalost ućutao po nalogu naprednih političara. Treba proveriti i koliko Apotekarske ustanove (u milionima) uplaćuju održavanje programa Digitalu, a ovaj ugovor je na štetu Apotekarske ustanove izdejstvovala nekada odbornica DS i svastika vlasnika koji održava program. Prema tome katanac su kupili žuti, a stavljaju ga napredni. Pre toga su naravno i jedni i drugi namireni.

Dok je apotekarskom ustanovom upravljala Ivana Argirović stanje u istoj je bilo besprekorno, a što je najbitnije na zadovoljstvo svih građana Leskovca!!!

Eee baš ste im rekli…u vreme ds-a je broj zaposlenih prešao 200+..ds je zapošljavao partijski posebno likovi poznati kao Žika i Saša…lideri ds-a zapošljavali žene itd..kako ne shvatate..današnji radikali su uništili Srbiju 90tih a sad okrivljuju privatizaciju itd itd..ds je uništio apotekarsku a sad okrivljuje bivše rsdikale..razlika je što potencijalni glasači ds-a razmišljaju i nikad više neće glasati za ovakav ds(najjeftinija demagogija-apotekarska propada o on nam se šeta po amerikama)..glasači bivših radikala žele ovakvu demagogiju ali je nalaze u Vučiću…

Mesko je licno unistio apotekarsku ustanovu, jer licno nesposoban i postavlja na mestu direktora svoje nesposobne prijatelje. Da se razumemo, nisam rekao da su krali.

Vi ste uveli kapitalizam u ovu državu, zatvorili sve državne fabrike, zatvorite i državne apoteke, zar to nije realno, neznam šta sad hoćete da država i dalje finansira gubitaše, gluposti !!!!!!!!

Najbolje da vratim feudalizam u Srbiji i kralja i generale na vlast.
Pa ću te pitam da li će da radiš za platu kod privatnika ili za dž. kod feuda.

Pa i vi bivši radikali ste valjda za kapitalizam? Ha ha ha, ni ja ne volim DS ali, brate, oni li su vam krivi i zato što smo u kapitalizmu?

Ds-ovci pokrijte se usima i cutite. Cvetanovicu ni9 do kolena niste.

Tu nisi leskovčanka.

Brzo po terapiju!!!

Mozes da glancas cipele na d da se svi sns stope nisu ni za malic kao ds.Da cutis mozda mu bas ti nisi do kolena…

to je paradigmaticna prica o sprezi mocnog politicara inesposobnog direktora. Oni su na dobitku ,a svi opstali na gubitku, I umesto da direktor odgovara tamo gde treba ,g. gradonacelnik o njemu sve u superlativu. Mozeg g.gradonacelnik da pozivadirektora na raznorazne zurke ,ali ne bi smeo da ga amnestira od odgovornosti za unistavanje ,nekada, uspesne firme.

Ne verujem da bi direktor Apoteka napustio SRČ kafanu zbog J.Amerike!

Nije Milošević kriv, mi smo GOVNA!!!