DS: Dok Apoteka propada, direktor putuje po Južnoj Americi

DS: Dok Apoteka propada, direktor putuje po Južnoj Americi
Podeli:

Neistinita je tvrdnja gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da su „nasleđena dugovanja iz 2011. i 2012. godine jedan od razloga lošeg poslovanja Apotekarske ustanove“, tvrde u Demokratskoj stranci.

Iz Gradskog odbora demokrata podsećaju Cvetanovića, a i sve Leskovčane, da je sadašnji direktor ove ustanove od svoje prethodnice Ivane Argirović „nasledio“ zalihe lekova u vrednosti 120 miliona dinara, da zarade radnicima nisu kasnile i da se od Demokratske stranke nisu mogle čuti žalbe na račun neravnopravnog položaja privatnih i državnih apoteka.

Zapravo, obaveza direktora je da pronađe način za prevazilaženje teškoća u poslovanju i organizaciju posla koja će firmi doneti profit. Obaveza direktora nije, u situaciji kada se Apotekarska ustanova suočava sa problemom opstanka na tržištu, da dve nedelje provede, ne znamo o čijem trošku, na proputovanju po Južnoj Americi. U najmanju ruku, takvo ponašanje Dragana Stamenkovića može se okarakterisati bahatim. Takvim se može nazvati i ponašanje gradonačelnika Cvetanovića koji, zarad ličnog prijateljstva sa Stamenkovićem, dozvoljava da ovaj i dalje obavlja posao za koji nije pokazao ni stručnosti ni kompetentnosti. U privatnom sektoru se loši direktori kažnjavaju otkazom, zar ne?!“, navodi se u saopštenju za javnost leskovačkog DS-a.

U ovoj stranci pitaju se kako je moguće, ukoliko je opravdanost postojala a kažu da jeste, da privatnoj apoteci bude dozvoljemo otvaranje maloprodajnog objekta u krugu državne bolnice.

„Ako brinemo o opstanku Apotekarske ustanove, zar nije bilo logično njoj ponuditi pravo prečeg zakupa, pa i po cenu da prvih godinu dana plaća manju kiriju od one koju bi plaćao vlasnik privatne apoteke? U odgovornim lokalnim samoupravama brinu o ustanovama čiji su osnivači, i uspevaju da pronađu odgovarajuću meru u pogledu ravnopravnosti na tržištu privatnog i javnog sektora“, zaključuje se u saopštenju demokrata.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Zato on da krade? 9. avgusta 2017., 10:10 am

  A ne ja?
  0  0
  • Osnovano sumnjam da su poceli da pare iznose u Juznu Ameriku i tamo kupuju sve sto je belo. Mozda bele radne mantile, za sekasi medicinske setre i apotekarke.
   0   0
 2. U Koju jos zemlju Drzavnu bolnicu obezbedjuje Privatno obezbedjenje? Nema veze sa tekstom gore samo me interesuje!??!
  0  0
  • Uglavnom sva državna preduzeća obezbedjuju privatne firme, (EPS, Železnice Srbije),zbog racionalizacije.
   0   0
  • Bobane, sve te firme sa radnicima obezbedjenja su privatna preduzeća. Portire sa petokrakom na kapi sada možeš da vidiš još jedino u filmovima crnog talasa.
   0   0
 3. Apotekarska ustanova je svesno uništena kako bi atraktivni lokali apoteka u gradu pripali nekoj od privatnih apoteka, a sve ukazuje na istu onu kojoj je dat u zakup prostor u gradskoj bolnici, tako da ovde ima puno mesta za privredni kriminal koji je na žalost ućutao po nalogu naprednih političara. Treba proveriti i koliko Apotekarske ustanove (u milionima) uplaćuju održavanje programa Digitalu, a ovaj ugovor je na štetu Apotekarske ustanove izdejstvovala nekada odbornica DS i svastika vlasnika koji održava program. Prema tome katanac su kupili žuti, a stavljaju ga napredni. Pre toga su naravno i jedni i drugi namireni.
  0  0
  • Dok je apotekarskom ustanovom upravljala Ivana Argirović stanje u istoj je bilo besprekorno, a što je najbitnije na zadovoljstvo svih građana Leskovca!!!
   0   0
 4. Eee baš ste im rekli…u vreme ds-a je broj zaposlenih prešao 200+..ds je zapošljavao partijski posebno likovi poznati kao Žika i Saša…lideri ds-a zapošljavali žene itd..kako ne shvatate..današnji radikali su uništili Srbiju 90tih a sad okrivljuju privatizaciju itd itd..ds je uništio apotekarsku a sad okrivljuje bivše rsdikale..razlika je što potencijalni glasači ds-a razmišljaju i nikad više neće glasati za ovakav ds(najjeftinija demagogija-apotekarska propada o on nam se šeta po amerikama)..glasači bivših radikala žele ovakvu demagogiju ali je nalaze u Vučiću…
  0  0
  • Mesko je licno unistio apotekarsku ustanovu, jer licno nesposoban i postavlja na mestu direktora svoje nesposobne prijatelje. Da se razumemo, nisam rekao da su krali.
   0   0
 5. Vi ste uveli kapitalizam u ovu državu, zatvorili sve državne fabrike, zatvorite i državne apoteke, zar to nije realno, neznam šta sad hoćete da država i dalje finansira gubitaše, gluposti !!!!!!!!
  0  0
  • Pa i vi bivši radikali ste valjda za kapitalizam? Ha ha ha, ni ja ne volim DS ali, brate, oni li su vam krivi i zato što smo u kapitalizmu?
   0   0
  • Najbolje da vratim feudalizam u Srbiji i kralja i generale na vlast.
   Pa ću te pitam da li će da radiš za platu kod privatnika ili za dž. kod feuda.
   0   0
 6. Ds-ovci pokrijte se usima i cutite. Cvetanovicu ni9 do kolena niste.
  0  0
 7. to je paradigmaticna prica o sprezi mocnog politicara inesposobnog direktora. Oni su na dobitku ,a svi opstali na gubitku, I umesto da direktor odgovara tamo gde treba ,g. gradonacelnik o njemu sve u superlativu. Mozeg g.gradonacelnik da pozivadirektora na raznorazne zurke ,ali ne bi smeo da ga amnestira od odgovornosti za unistavanje ,nekada, uspesne firme.
  0  0
 8. Ne verujem da bi direktor Apoteka napustio SRČ kafanu zbog J.Amerike!
  0  0
 9. Nije Milošević kriv, mi smo GOVNA!!!
  0  0

Comments are closed.