DSS Leskovac: Vlast da prestane da se slika i da obezbedi meštane Kumalaka

DSS Leskovac: Vlast da prestane da se slika i da obezbedi meštane Kumalaka
Podeli:

Iako se u Ulici Ljube Nenadovića u Leskovcu nalazi sportsko igralište na otvorenom,  park za najmlađe i obdanište, zbog neadekvatnih saobraćajnih obeležja ovaj deo naselja Kumalak u Leskovcu pretvorio se u pravo „trkalište“ tvrde predstavnici Demokratske stranka Srbije.

Po rečima građana sa kojima je DsS razgovarala, više od 60 % vozača ne poštuje saobraćajne propise niti ograničenje brzine kroz naseljeno mesto

U saopštenju DSS-a se navodi da je ova ulica nakon radova na tri pružna prelaza postala  jedna od najprometnijih i najnebezbenijih u gradu.

,,Na svaka tri četiri minuta ovde projuri neko vozilo. Da bismo zaštitili decu moramo da podižemo ruke kako bi vozače zamolili da uspore pokazujući im na igralište, obdanište i park u kojime bude i više od tridesetoro mališana. Na igralištu je uvek neko od roditelja, ali deca u dolasku i odlasku prelaze ulicu ili u igri istrče na put,,, tvrde u DSS-u.

Posebnu opasnost predstavljaju nedovršeni i neobezbeđeni pružni prelazi na kojima ne postoje rampe niti svetlosna signalizacija funkcioniše.

,, Mišljenja smo da vladajuća koalicija u Leskovcu najnormalnije aktivnosti, (čišćenje kolovoza i održavanja javnih površina) koristi isljučivo u propagandne svrhe. Dok se oni reklamiraju i od aktivnosti koje moraju biti permanentne prave ,,velike poduhvate,, krucijalne potrebe građana kao što je želja za bezbednošću bacaju se u zapećak. Zato apelujemo na lokalnu vlast  da se konačno probudi i žiteljima ove mesne zajednice stvori uslove za bezbedno kretanje,,, navodi se u saopštenju DSS-a.

U ovoj stranci tvrde da molbe, žalbe i pojedinačna obraćanja institucijama u ovom gradu nisu urodila plodom, a da su žitelji ulice sigurni da bi izrada trotoara i ležećih policajca  kao prepreka bahatim vozačima stvorili bezbednu ulicu za normalno kretanje.

Dragan Marinković

 


Podeli:
  1. I Vi da dođete na vlast radićete isto što i ovi sad ili oni pre njih, tako da ne mlatite praznu slamu.

  2. Ej tek kad neko nedo bog glavu izgubi oni ce se setiti . . .

  3. Tek kad neko nedo bog glavu izgubi vlast ce se setiti . . .

  4. Ponosni građanin 11. februara 2017., 5:59 pm

    DSS? Zaista smešno!

  5. Sigurno je da ce neki ludi vozac dobiti po pivki..

  6. Zahtev je odavno poslat u Mz Morava a zasto ne preduzimaju nesto ne znam.. …Proverite …

Comments are closed.