DSS: Srbi nastavili da se ponižavaju pred predsednikom Albanije

DSS: Srbi nastavili da se ponižavaju pred predsednikom Albanije
Podeli:

Okružni odbor Demokratske stranke Srbije u Leskovcu izrazio je danas zabrinutost i to nikako zbog samog čina posete predsednika Albanije Ilira Mete Medveđi i Sijarinskoj Banji, već zbog načina na koji je ona obavljena.

Kako upoređuju u svom saopštenju, to je isto kao kada bi predsednik naše države ,,privatno,, posetio Drač ili Pogradec u Albaniji.

Privatna poseta???  Koji su ciljevi i efekti takve privatne posete? Bez uslova do bolje saradnje???  Mišljenja smo da se medjusobno poštovanje i bolja saradnja nakon svih strahota koje je srpski narod preživeo može ostvariti samo nakon ispunjenja i poštovanja odredjenih uslova“, navodi se u saopštenju.

Iz DSS-a se pitaju kako to da predsedniku Albanije u cilju bolje i čvršće, iskrenije i poštenije saradnje domaćini nisu postavili pitanja u vezi Žute Kuće,jednog od kamena spoticanja svih miroljubivih odnosa izmedju Srbije i Albanije.

Mišljenja smo da je trgovina ljudskim organima na teritoriji Srbije medjunarodi zločin bez presedana. Ako se zna da su izvršioci takvog zločina bili i Albanski državljani, te da se čitava distribucija organa vršila preko Albanije, onda je nemoguće da predsednik Meti i njegovi ,,dobri domaćini,, barem u naznakama ne povedu razgovor i na tu bolnu temu“, dodaje se.

DSS tvrdi da su predstavnici naše sadašnje vlasti opet su pali na ispitu srdačno i zvanično, državnički dočekavši „osobu“ koja je nezvanično stigla u Srbiju.

Trenutne predstavnike naše države ozbiljno možemo shvatiti tek onda kada u zvaničnoj državničkoj poseti Albanskog Predsednika, povedu razgovor na teme koje bole i jedan i drugi narod, a ne da uz rakiju i zdravicu o trošku poreskih obveznika Srbije ugadjaju osobi koja je došla u privatnu posetu familiji ili da se okrepi u poznatom srpskom lečilištu“, ističe se.

Na kraju, u DSS-u se pitaju sprema li nas ova vlast na prećutno i drugarsko priznanje velike Albanije uz zdravicu, pošto su tokom razgovora Kosovo pominjali samo u sebi.

(Kraj)

 


Podeli:
  1. Mlada Leskovčanka 28.11.2017., 15:42

    Tako je!!! Kada bih ja pisala, isto bih napisala!!! A ovi naši koji su ih dole dočekivali i gostili, neka im je na čast!!! Ruku su trebali da mu poljube!!! Sramota ko vodi ovu državu!

Comments are closed.