DSS: Vlast pala na ispitu, uspešna preduzeća na ivici bankrota

DSS: Vlast pala na ispitu, uspešna preduzeća na ivici bankrota
Podeli:

Demokratska stranka Srbije, koja u leskovačkoj skupštini nema svoje predstavnike, ocenila je danas da je aktuelna lokalna vlast pala “na svakom ispitu”, a za primer je navela ugašene ili ustanove čije se gašenje najavljuje, te loše poslovanje Apoteke, Pijace i Autobuske stanice.

Tako se, piše u saopštenju, do skoro uspešna Apoteka Leskovac, našla u dugovanjima od više stotinu miliona dinara iz koje radnici masovno odlaze zbog neprimanja zarada.

Ispostavilo se, navodi se dalje, da je Autobuska stanica LEGAS od 2014. godine zapala u ozbiljne finansijske poteškoće, do bankrota.

“U prvi mah predočeno je kao 15 000 000 dinara da bi se kasnije  utvrdilo da je LEGAS u dugovima koji ukupno prelaze iznos od 39 000 000 dinara. Teška situacija u ovom preduzeću se ogleda u dugovanjima ličnih dohodaka prema zaposlenima pa i pored toga gradske vlasti pored obećane racionalizacije broj zaposlenih sa 53 radnika povećavaju na 72 radnika”

Podseća se I na pogoršanje finasijske situacije u JP Pijaca, i na izveštaj DRI po kome se ne poštuju procedure javnih nabavki “te uprava prikriva sve elemente krivičnih dela i prekršaja”.

Protestuje se zbog najava gašenja Centra za ekonomiku domaćinstva “Danica Vuksanović”, po preporuci DRI, i predočava na činjenicu da bi time većina zaposlenih u toj gradskoj ustanovi ostala bez posla.

“Ovo je ne samo pretnja preduzećima i budućim preduzetnicima ovog grada kojima je ovaj centar nekada pomagao, ovo je pretnja i čitavom razvoju malog biznisa te otvoreno nesavesno urušavanje institucija od kulturnog i ekonomskog značaja za grad Leskovac”, tvrdi se.

Podseća se na gašenje Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, i “nikada do kraja otvorenu Pandorinu kutiju zvanu DOM”.

“Pitamo se koje će preduzeće sledeće upropastiti svojim bahatim ponašanjem, – Leskovački kulturni centar ili Turistička organizacija Leskovca. Kakva sudbina čeka Narodno pozorište ili sportska društva ovog grada??? Dakle, nakon 4 godine preduzeća koja su bila profitabilna danas su pred kolapsom, pad privredne aktivnosti je evidentan, a nakon urušavanja većine javnih preduzeća gradske vlasti nam umesto rešenja i prosperiteta poklanjaju Kancelarije za najugroženije, čijih će korisnika izgleda biti mnogo više nego što su računali”, zaključuje DSS u saopštenju.

(Kraj)


Podeli:
 1. Cinjenica da nemaju ni jednog predstavnika u leskovackoj skupstini je dovoljna da zakljucimo koliku podrsku ima ova stranka kod Leskovcana.
  0  0
 2. To sto DSS nema predstavnike u skupstini grada dovoljno govori o tome kako su oni radili kada su bili u vlasti. Narod je rekao svoje na izborima tako da nikoga i ne zanima njihovo misljenje.
  0  0
 3. Eh, da je srece da je makar pola kako je bilo u vreme vlasti Kostunice. Osecali smo neku sigurnost, napredak. A sada – napredno idemo na dole!
  0  0
  • Ah, da, sećam se. Svi smo se tada osećali sigurno, naročito posle uspešnog organizovanja javne egzekucije premijera Srbije. Mir, sreća, blagostanje, nada, sigurnost…
   0   0

Comments are closed.