Dva mladića pritvorena a 4 privedena zbog premlaćivanja srpskih vršnjka

Dva mladića pritvorena a 4 privedena zbog premlaćivanja srpskih vršnjka
Podeli:

LESKOVAC – Policija je privela šest mladića, od kojih su dvojica zadržana u pritvor zbog sumnje da su u noći 17. decembra pretukli dvojicuvršnjaka, saopšteno je danas.

Portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravkocić rekao je novinarama da su mladićma podenete krivične prijave zbog nasilničkog ponašanja i nanošenja teških telesnih povreda.

Agenciji “juGmedia” je nezvanično rečeno da su privedeni i pritvoreni mladići romske nacinalnosti, a pretučeni mladići srpske nacionalnosti.

“Do sukoba je došlo između većeg broja osoba i  sa Višim tužilaštvom utvrđuju se činjenice. Učesnici su privođeni i saslušavani cele noći. Četiri lica je procesuirano zbog nasilničkog ponašanja, dok su još dva zadržana u pritvoru zbog nanošenja teških telesnih povreda i nasilničkog ponašanja”, kazao je Boban Zdravković

Napad se, kako je ranije izveštavala “juGmedia” dogodio na uglu ulice Svetoilijske i Doktora Kašikovića u Leskovcu i tom prilikom korišćene su kamenice i palice.

Teške povrede zadobio je profesor D. K. (27), a lakše A. Đ. (21), koji je do dolaska Hitne pomoći bio u nesvesti.

D.K. i A.D su, prema saznanjima “juGmedie”, ispričali policiji da ih je pola sata posle ponoći napala grupa od tridesetak mladih Roma, psujući im najpre “srpsku majku”, a potom ih kamenovala i tukla palicama.

Ovi mladići su ispričali “JuGmedii” da su kamenovani “kao u srednjem veku” i da su pored batina doživeli i psihički traume.

Član Gradskog veća zadužen za pitanja nacionalnih manjina Zoran Saitovć izjavio je novinarima da osuđuje svaki vid nasilja i  pozvao  sve sugrađane da ne podležu eventualnoj atmosferi netolerancije koja je moguća posle ovakvih incidenata.

„Od nadležnih očekujemo da utvrde sve činjenice i da odgovorne kazne“, kazao je Saitović.

Ovo je samo još jedan u nizu incidenata između mladih Roma i Srba u Leskovcu.

(Kraj)

 

 


Podeli: