Dveri protiv prihvatnih centara u Vranju

Dveri protiv prihvatnih centara u Vranju
Podeli:

Gradska organizacija Dveri u Vranju pokrenuće narednih dana peticiju za sazivanje referenduma za ili protiv osnivanja centra za migrante na teritoriji grada Vranja.

Iako su , kako stoji u dostavljenom saopštenju, ponosni na način na koji su migranti do sada tretirani oni izražavaju bojazan za bezbednost srpskih državljana, u momentu kada zapadne zemlje podižu zidove na granicama prema Srbiji.

Iz tog razloga, Srpski pokret Dveri se najoštrije protivi otvaranju bilo kakvih prihvatnih centara za migrante u Vranju, poput onog koji je najavljen, i za čije svrhe se renovira Motel Vranje.   Smatramo da u trenutku kada susedna Makedonija pod pritiskom albanskih političara najavljuje tužbu za genocid protiv Srbije, a koalicioni partneri Aleksandra Vučića u tzv. vladi Kosova, najavljuju formiranje vojske Kosova, otvaranje migrantskih centara na jugu Srbije predstavlja dodatni rizik za sigurnost građana na ovom području”, kažu u Dverima i napominju da Vlada Srbije nema jasan stav o tome koliko se migranti, koji inače ni ne žele da ostanu u Srbiji, smeju zadržati na našoj teritoriji.

Oni tvrde da se lokalni vlastodršci iz redova SNS-a ne pitaju ništa kada je reč o vitalnim odlukama za naš grad.

Oni bi bez problema odobrili i odlaganje nuklearnog otpada na deponiji Meteris, kada bi dobili takvo naređenje iz Surdulice ili Beograda. Ako na to dodamo i njihovu sklonost prema korupciji i verovatnu nameru da pojedinci iz svega izvuku ličnu materijalnu korist, smatramo da se na njihov sud o tome šta ugrožava bezbednost građana Vranja, a šta ne, ne možemo osloniti”, stoji u saopštenju.

Iz tog razloga oni traže da odluku o ovom pitanju donesu građani Vranja na lokalnom referendumu.

Uvereni smo da će i svi oni koji su iz nekog interesa, straha, ili vere u lažna obećanja, dali svoj glas SNS-u ili SPS-u, ipak dobro razmisliti kad je u pitanju direktno ugrožavanje bezbednosti njih i njihove dece”, tvrde iz Gradske organizacije Dveri.

(Kraj)


Podeli:
Označen sa