Džipijada sutra na Radan planini

Džipijada sutra na Radan planini
Podeli:

LEBANE/BOJNIKMEDVEĐA/PROKUPLJE/KURŠUMLIJA – U organizaciji Turistički klaster Radanskog područja, sutra će se na toj lokaciji održati treća po redu džipijada, čiji je cilj ukazivanje na potrebu da se konačno napravi put u dužini od 25 kilometara koji bi spojio Jablanički i Toplički okrug sa izuzetnim turističkim potencijalima.

Promotivna vožnja terenskim vozilima kreće trasom od od Caričinog grada, preko sela Ivanje, Begović groba i Gajtanskih vrata na Radan planini, zatim do Đake – Đavolja varoš-Rudare do Prolom banje.

Put koji u isto vreme spaja i dve evropske turističke destinacije Caričin grad i Đavolju varoš je u veoma lošem stanju.

Izgradnjom ovog putnog pravca ostvarili bi smo kružnu putanju što je osnovna definicija u turizmu, dakle, od autoputa E75 kod Leskovca preko Radan planine, do magistralnog puta E80 Niš – Priština u selu Rudare kod Kuršumlije. Tako bise stekli uslovi za mnogo veći protok turista, što bi sigurno uticalo na razvoj i Jablaničkog i Topličkog okruga“, navodi se u saopštenju Radan klastera.

Turistički klaster Radanskog područja koji obuhvata teritoriju pet opština koje okružuju Radan planinu, Bojnik, Lebane, Medveđa, Kuršumlija i Prokuplje, organizuje promotivnu vožnju terenskim vozilima kako bi ukazao na potrebu izgradnje putne imfrastrukture. Klaster je, takođe, osnovan u cilju promovisanja turističkih i kulturnih potencijala pomenutih opština.

Inače, skup je u 8 časova kod Caričinog grada. Džipijada se završava oko 14 časova Prolom Banji.

(Kraj)


Podeli:
 1. U Lebanu sve je isto samo Janjica nema. Zamenio ga jaci, Dzavtic.
  0  0
 2. Gladni Leskovčanin 28. oktobra 2016., 11:49 pm

  Džafter-Klaster!
  0  0
 3. Dzavticu bezi sa ovih dzipijada tu sa svojim dzipom ucestvuje doktor Jugoslav. Ono jes da ste braca, ali mnogo ti je ljut. I u pravu je.
  0  0

Comments are closed.