Ekstremni sportisti trčali kroz lavirint Jelašničke klisure

Ekstremni sportisti trčali kroz lavirint Jelašničke klisure
Podeli:

Više od 400 zaljubljenika u ekstremne sportove nadmetalo se danas u avanturističkoj trci „Mejz plej“ (The maze play)  sa preprekama u Jelašničkoj klisuri kraj Niša.

Učesnici trke imali su zadatak da predju 12 ili 21 kilometar staze koja je vijugala kroz stene klisure i da savladaju preko 40 veštačkih prepreka poput izvlačenja balvana, prelaska reke preko mreže i penjanja uz konopac.

Tanja Čizmić iz beogradskog kluba „Tribe Trails“ kazala je da taj klub treću godinu zaredom organizuje avanturističku trku u Jelašničkoj klisuri.
„Staza je bila teža nego prošle godine i imala je više prepreka. Tamičarima je medjutim bilo lakše jer temperatura nije bila 37 stepeni Celzijusovih kao prethodne godine“, kazala je Čizmić.

Ona je izjavila da su u trci u Jelašničkoj klisuri učestvovali takmičari iz osam zemalja, uglavnom iz našeg okruženja, ali je bilo i takmičara iz Brazila i Poljske.

Učesnici trke i ove godine bili su zadivljeni Jelašničkom klisurom i preprekama koje su u trci morali da savladaju.

Prvi put sam ovde i nisam ovako nešto očekivala. Vrlo je ekstremno ali mi se sve veoma dopalo jer volim prirodu, sport i planinarenje„, rekla je Stanja Savić iz Beograda.
Srdjan Miloševski iz Makedonije je istakao da je staza bila veoma teška, ali da je uspeo da je predje jer se dobro pripremio.

„Andrenalin, ljubav prema trčanju i provera sopstvenih snaga i sposobnosti glavni su motivi za učešće na ovakvim trkama“, rekao je Miloševski.

Učesnici trke boraviće i sutra u Jelašničkoj klisuri kako bi prošli osnovnu obuku iz sportskog penjanja.
B. Ljubisavljević


Podeli: