Epidemija gripa i u Leskovcu, škole rade normalno

Epidemija gripa i u Leskovcu, škole rade normalno
Podeli:

Zbog povećanja broja obolelih od virusnih infekcija, Institutu za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut“ danas prijavljena epidemija gripa na području Jablaničkog okruga.

Zavod za javno zdravlje Leskovac evidentirao je ukupno 1.477 obolelih od virusnih infekcija u prvoj nedelji januara, što je sedmostruko više nego poslednje nedelje decembra.

Zbog jakih virusnih infekcija i povećanog broja zaraženih osoba, a u cilju sprečavanja širenja virusa i zaštite ležećih pacijenata, posete u leskovačkoj bolnici su zabranjene još od 6. januara

U porastu je virus kod populacije predšolske i  školske dece, a najveći broj obolelih je u samom  gradu Leskovacu  – 868. Jedina opština u kojoj nije registrovan nijedan slučaj obolevanja od gripa je opština Crna Trava„, ističe direktorka Zavoda Aleksandra Nikolić.

Ipak, nastava u leskovačkim školama, koja je počela danas, odvijaće se normalno.

Mi smo uputili predlog mera školskim i predškolskim ustanovama na sprečavanju širenja respiratornih infekcija.  ZZJ svakodnevno dobija podatke o kretanju obolelih iz nadležnih domova zdravlja, pa će u zavisnosti od epidemiološke situacije bite sprovedene i ostale mere“, ističe Nikolićeva.

Naime, reč je o virusu influenzae tipa B, koji je obuhvaćen i vakcinom koju su primili svi naši sugrađani u procesu vakcinacije, tako da su oni zaštićeni od ovog virusa, naglašavaju u Zavodu za javno zudravlje.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. a sto deca idu u skolu? da bi drzava zaradjivala na lekovima…bedno i nazadno!!! starci su im vazni a deca nisu? opameti se narode i smeni bandu na izborima,ovi su DNO!!!

Comments are closed.