Epidemija gripa i u Pirotu, zabranjene posete Bolnici

Epidemija gripa i u Pirotu, zabranjene posete Bolnici
Podeli:

Okružni koordinator za nadzor nad gripom, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje u Pirotu dr Radmila Zec izjavila je za Jugmedia da je zbog povećanja broja obolelih od virusnih infekcija, Institutu za javno zdravlje “Milan Jovanović Batut“ danas prijavljena epidemija gripa na području Pirotskog okruga.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti našeg Zavoda evidentirao je oko 600 obolelih od virusnih infekcija u prvoj nedelji januara, što je dvostruko više nego poslednje nedelje decembra“, izjavila je dr Zec.

Prema njenim rečima, zbog izbegavanja komplikacija kod hroničnih bolesnika, zaštite hospitalizovanih pacijenata i osoba smešteniih u gerontološkim centrima, Zavod za javno zdravlje Pirot dostavio je Opštoj bolnici Pirot i svim zdravstvenim ustanova predlog mera zaštite.

Uvažavajući upućene preporuke s ciljem sprečavanja širenja infekcije, Opšta bolnica Pirot zabranila je posete pacijentima koji borave na odeljenjima ove regionalne zdravstvene ustanove, potvrdio je za Jugmedia direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović.

Raspust za školarce je završen, a doktorka Zec apeluje da ukoliko su deca obolela od virusnih infekcija miruju kod kuće i narednih dana. Lekari savetuju gradjanima da se jave Domovima zdravlja u slučaju pogoršanja kliničke slike bolesti i da se pridržavju mera prevencije.

Zoran Panić


Podeli: