EU: Ohrabrenje za investiranje u Vranje

EU: Ohrabrenje za investiranje u Vranje
Podeli:

Ambasador EU Sem fabrici u društvu gradonačelnika Vranja Slobodana Milenković obiša je dana Slobodnu zonu u Vranju gde je EU finansirala izgradnju saobraćajnice sa pratećim instalacijama u dužini do 510 metara.

Gradonačelnik Milenković istakao je tom prilikom da je pored saobraćajnice u toku je  izgradnja još jedne sa dva kružna toka, ukupne  dužine 800 metara i vrednosti oko 500.000 evra

Fabrici je napomennuo  da  Vranje ima bogatu industrijsku tradiciju, pa je po njegovom mišljenu, prirodno da investicije dolaze upravo u ovaj deo Srbije.

Drago mi je da su neke kompanije iz Evropske unije već investirale u ovu oblast, u ukupnoj vrednosti od 28 miliona evra. Mi, takođe, ohrabrujemo i druge kompanije da dođu i investiraju u ovu oblast“, rekao je u obraćanju novinarima Sem Fabrici.

On je, potom, posetio i proizvodni pogon „Ditre Italia“, koja proizvodi kožne garniture namenjene izvozu i trenutno upošljava oko 160 radnika.

Sledeće nedelje počinju radovi na dogradnji pogona za novih 2000 metara kvadratnih  tako da će po okončanju radova, u ovoj italijanskoj kompaniji raditi 230 radnika.

Ambasador Fabrici svoj boravak na Jugu Srbije nastavlja posetom Bujanovcu.

Milan Zdravković


Podeli: