Hančani probijaju puteve do sela

Evakuisani bolesni iz zavejanih kuća

Evakuisani bolesni iz zavejanih kuća
Podeli:

Komunalno preduzeće Vladičin Han i veliki broj privatnih preduzetnika iz hanske opštine angažovali su svu raspoloživu mehanizaciju od juče kako bi rasčistili puteve do brdsko-planinskih sela, koja čine veći deo te opštine sa, uglavnom,  staračkim domaćinstvima.

„Juče je probijen put do Gornjeg Jabukova odakle je evakuisano jedno dete pod temperaturom i lice sa povredama, kao i u Rdovu odakle je jedna starica, kojoj je pukao čir, zbrinuta u vranjskoj bolnici. Danas su mašine u Ljutežu, gde mora da se rasčisti i put do groblja jer je jedna starica, koja je bila smeštene u Staračkom domu u Surdulici, preminula. Juče su probijeni putevi do Brestova i Jagnjila,  na drugom kraju opštine u Koznici, Bigli , Kržincu, Tegovištu i Dupljanu a danas su ekipe u Manjaku gde je ostalo najviše još kilometar da se očisti. U toku dana očekujemo da putevi budu prohodni i u ostalim selima  u tom delu opštine a to su Repište, Mrtvica, Jastrebac i Letovište“, rekao  nam je Goran Mladenović, komandant Kriznog štaba za vanredne situacije Opštine Vladičin Han.

Po rasporedu, sutra će ekipe raditi u Garinju, Kopitarcu, Lebetu kao i ka Ravnoj Reci i Jovcu.

Kako kaže Mladenović, angažovano je petnaestak mašina, mahom privatnika. Lokalnoj samoupravi je u pomoć priteklo i preduzeće „Integral“, koje radi na izgradnji Koridora 10, ali zbog uskog puta u Tegovištu, gde je takođe bilo neophodno stići zbog pružanja pomoći bolesnoj osobi, grejder nije mogao da stigne. Nakon čišćenja lokalnih puteva u selima u brdskom području,  pristupiće se  čišćenju i u zaseocima a onda će mašine opet biti angažovane u gradu i prigradskim selima, jer sneg ponovo provejava.

Prema rečima komandanta Štaba, većih problema na elektromreži i vodovodnoj nema.

Ljiljana Pavlović

 


Podeli: