Evo kada EPS NIKAKO NE SME da vam iseče struju

Evo kada EPS NIKAKO NE SME da vam iseče struju
Podeli:

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija podsetilo je da je zakonom zabranjeno da EPS obustavi električnu energiju ako u domaćinstvu živi ugroženi potrošač zbog uzrasta, posebnih potreba ili bolesti.

Takođe, EPS-u je zakonom zabranjeno da, u slučaju isključenja sa distributivne mreže, odnosno obustave električne energije, ponovno uključenje uslovljava plaćanjem zastarelih dugova, navodi se u odgovoru Ministarstva Udruženom pokretu samostalnih stanara koje j e u saradnji sa sa Centrom za zaštitu potrošača pokrenuo postupak kolektivnih tužbi zbog nepravilnosti u radu niške EPS Distribucije.

U odgovoru Ministarstva se takođe konstatuje da je EPS dužan da formira savetodavno telo u kome će biti uključeni i predstavnici potrošača i da odluke može donositi tek po dobijanju mišljenja tog tela i to na transparentan, objektivan i nediskriminirajući način.

Odgovor iz Ministarstva je usledio nakon što ga je UPSS u pisanoj formi obavestio vas da EPS Distribucija na teritoriji grada Niša, Aleksinca, Doljevca i drugih gradova masovno zloupotrebljava institut „neovlašćene potrošnje električne energije“ tako što bez prisustva građana/vlasnika brojila, dokaza i odgovarajućeg dokumenta konstatuje navodnu neovlašćenu potrošnju i isključuje struju, a nakon toga ucenjuje građane/vlasnike brojila da će je uključiti tek kada kupe novo brojilo i plate njegovo izmeštanje, što je po zakonu obaveza EPS-a, i kada uplate sva zastarela dugovanja za korišćenje električne energije, što je takođe protivzakonito.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Ma sta lupetate pa oni sto placaju li su glupi imas ti milioneri koji ne placaju struju i imas oni koji odvajaju iz usta da bi platili pa po vama niko ne trba da placa struju jer nista im ne mogu.Socijalne kartice da se uvedu za potrosace i da se odvoji ko moze ko nemoze da placa

  19
  7
 2. Milorad Nikolic 16.09.2017., 19:03

  E pa braco i sestre upravo se to desava meni.Jos su mi skinuli brojilo bez zapisnika i uklopni sat sa zapisnikom kome se gubi svaki trag i nemam izvestaj skoro tri godine a kad sam se zalio dosli su i skinuli mi brojilo navodeci da kradem struju pomocu magneta a na sudu menjaju iskaz i tvrde da je neki film a ne pokrecu krivicni postupak skoro tri meseca a ja sam i dalje bez struje. I trazili su mi sve ovo sto ste naveli. Bicu primoran da sam zakacim struju pa makar me to kostalo i glave.

  17
  2
  • Nikako nemojte sami da zakacite struju, vec u osnovnom sudu podnesite za privremene mere i u roku od 24 h prikljucice vam po nalogu suda.

   16
   2
 3. zaposleni ne placaju 16.09.2017., 19:58

  EPS prvo sebi da naplati jer prvo njihovi zaposleni ne placaju struju, a setkaju se po svetu za sve pare.

  23
  3
  • sto gore, to bolje 16.09.2017., 21:13

   Opste je poznato da direktori koji se ne ukljucuju u svoj posao lako i brzo daleko napreduju. Sto manje znaju sta rade zaposleni, sto manje iritiraju pritezanjem, disciplinom rada, bogatih neplatisa, sto vise piju, sto manje provode vremena u EPS, sto vise idu po kafane, cim imaju ljubavnice, ti su najbolji da avanzuju, da s jedno 200 000 predju na 500 000 kao podobno zasluzni za nemesanje u posao. Samo lagodno, bez stresa, opusteno, nemoj nista da radis i uspeces.

   19
   1
 4. Postavljam pitanje svim pravnicima.Da li je po Ustavu RS dozvoleno iskljucenje el.enerije,bilo kom potrosacu,odnosno da li se tim cinom osporava ustavom zagarantovano pravo na zivot?

  26
  1
 5. Jeste što su oni privilegovani i ja radim za 30 000 pa plaćam struju što je sad neko bolji od mene a ne plaća šta ajde onda svi da ne damo ni dinar uvek je neko kriv…..

  12
  16

Comments are closed.