Evropska nedelja reciklaže u OŠ Sveti Sava u Pirotu

Evropska nedelja reciklaže u OŠ Sveti Sava u Pirotu
Podeli:

Povodom Evropske nedelje reciklaže otpada, Eko škola ,,Sveti Sava“, obeležila je ove značajne dane eko kalendara u društvu svojih mlađih drugara iz PU ,,Čika Jova Zmaj“.

Deca iz vrtića ,”Neven”, “Crvenkapa“ i “Prvomajski cvet” bila su gosti ove škole i sa svojim starijim drugarima iz 4. razreda u okviru programa Eko škole kroz razne aktivnosti, igre, izložbu dečjih radova, priredbu, uvidela koliki je značaj reciklaže otpada za očuvanje prirode i planete Zemlje.

Priredba “Čarolija u krug” deo je programa a pripremili su je učenici IV2. Zavrteo se čarobni krug, reciklaža šta je, mališane je naučio njihov stariji drug. U prostorijama škole malim predškolcima priređena je i izložba radova od plastike za reciklažu.

Radovi su delo ruku dece ove škole sa radionica o temi ,,Ne bacaj na keca – navike promeni“. Ulaznica za ovo zanimljivo druženje bio je jedan čep. Jedan čep, jedan osmeh, a mnogo osmeha mališana je okitilo školu ,,Sveti Sava“ dok su čarolijom reciklaže ušli u čarobni krug.

Svetosavci i mali predškolci partneri su na istom zadatku, razvoju ekološke svesti kod dece, a često održe lekciju o ekologiji i odraslima.

Zoran Panić


Podeli: