FENOMEN Gimnazijalci iz Lebana pobrali sve nagrade na Festivalu Prkos

FENOMEN Gimnazijalci iz Lebana pobrali sve nagrade na Festivalu Prkos
Podeli:

Na ovogodišnjoj pozorišnoj reviji kretaivnog osmišljavanja sveta “Prkos” u Knjaževcu, teatar “Gimnazijalac” iz Lebana svojom predstavom “Sve je u redu” odneo je skoro sve nagrade – za najbolju predstavu sa nagradom od 100.000 dinara, za najbolju žensku, mušku i epoizodnu ulogu, kao i za najbolju režiju.

Za najbolje glumice proglašeni su Mila Stanković za ulogu Silvane i Bratislav Zdravković za ulogu Admira u predstavi “Sve je u redu“. Najbolju mušku epizodu odigrao je Petar Petrović, kao Crni u “Sve je u redu”, a režiseru ove predstave, Dušanu Blagojeviću, uručena je nagrada za najbolju režiju.

Nagrada za Najbolju kolektivnu igru pripala je ansamblu predstave ” Ostajte” Nezavisnog univerziteta Banja Luka, dok je glumica ovog ansambla Tamara Šobota ostvarila najbolju žensku epizodu

Inače, predstava “Sve je u redu” režiran je po romnu Jasminke Petrović, a profesor srpskog jezika Gimnazije Lebane Dušan Blagojević je napravio adaptaciju dramske predstave koja je izazvala simpatije žirija na “prkosu”.

Sve pohvale i za talentovani glumački ansambl Gimnazijalac iz Lebana, koji oduševio i knjaževačku publiku. “Sve je u redu“ je, zapravo, angažovana priča o netoleranciji, vršnjačkom nasilju, problemima odrastanja…

Predstave je ocenjivao stručni žiri sastavljen od vrhunskih srpskih glumaca – Irfana Mensura, Nade Blam i Ivana Jevtovića.


Podeli:
 1. Sve čestitke za učenike I profesora. Ovo što on radi prevazilazi obsveze jednog profesora, pa ga samim tim svrstava u red posebnih, kojih ima malo. Koliko znam, oni nagrade uzimaju svake godine. Nadam se da je uprava škole I sto je jos vaznije te opstine svesna da boljeg prezentera od ovog teatra NEMAJU.

  12
 2. Gledala sam ih u Lebanu i oduševila se. Čestitam još jednom! Nadam se da će ih ugostiti i Narodno pozorište u Lekovcu jer i publika u Leskovcu zaslužuje da ih vidi.

 3. Da se ne lazemo. Lebane je „krenulo“. Bar tako kaze Dzavta.

  7
  1
  • Laze Dzafta, nite se on razume u to sto je „krenulo.“ Jel bio direktor u neku firmu. Mora da prica da bi zet ostao predsednik. Najveci nepotizam na prostorima Srbije prisutan je u Lebanu. Najvece nepostovanje zakona prisutno je u Lebanu. Najbronije obezbedjenje je u Lebanu (Kog cuvaju i od koga neznam). Deci gimnazije iz Lebana SVAKA CAST!!!!!

Comments are closed.