Filipinci počinju gradnju pogona u Niškoj Banji

Filipinci počinju gradnju pogona u Niškoj Banji
Podeli:

Filipinska kompanija IMI (Coperatief IMI Europe) najavila je danas u Nišu da će narednog mececa započeti izgradnju pogona za proizvodnju auto delova na lokaciji „Lozni kalem“ u Niškoj Banji.
Direktor kompanije IMI za Bugarsku Erik Dekandido istakao je da će pogon površine 12.000 kvadrata biti završen jula naredne godine.

Na toj lokaciji proizvodni pogoni biće gradjeni u tri faze. U drugoj fazi biće izgradjen pogon površine 8.000 kvadrata, a u trećoj fazi površine 4.000 kvadrata“, kazao je Dekandido u Gradskoj kući, na svečnom uručenju gradjevinske dozvole za lokaciju „Lozni kalem„.

Dekandido je izjavio da će u narednih deset godina u pogonima u Niškoj banji raditi više od 1.500 radnika

Prema njegovim rečima proizvodnja elektronskih delova za automobile u novom pogonu ispunjavaće sve uslove Evropske unije.

Ministar privrede Goran Knežević rekao je da će već jula naredne godine u kompaniji „IMI“ u Srbiji raditi 1.250 ljudi.

On je kazao da je su investitori u proteklih nekoliko godina uložili u jug Srbije preko 600 miliona evra i uposlili preko 25.000 ljudi.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je ovom prilikom da je lokalna samouprava uložila maksimalne napore kako bi kompanija IMI dobila gradjevinsku dozvolu u što kraćem roku.
B.Ljubisavljević


Podeli:
  1. Када ће у Ниш доћи нека фирма да изгради фабрику телевизора, монитора и медицинске опреме као што је некада радио ЕИ Ниш?
    0    0

Comments are closed.