Formiraju se novi drvoredi – počela jesenja sadnja

Formiraju se novi drvoredi – počela jesenja sadnja
Podeli:

LESKOVAC – Preko 200 stabala biće posađeno u toku jesenje sadnje i zamenjeno nekoliko drvoreda u Leskovcu, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 2,3 miliona dinara.

Napokon je formiran drvored u Mlinskoj ulici gde je zasađena mečja leska, a u zelenoj traci se danas drvoredno sadi i platan.

U tom delu Mlinske ulice, od Nikole Skobaljića do Ilije strele, trotoar i zeleni pojas imaju širinu koja dozvoljava sadnju drvoreda u dva reda. Zasađen je i drvored kuglastog bagrema u Ulici Strahinjića Bana„, objašnjava nam Sanja Bačevski iz gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju.

drvoredi-2

Tokom oktobra i novembra planira se obnova drvoreda u radničkoj ulici, na novoformiranom parkingu u Ulici 7. juli, kao i sadnja lišćara u praku Kralja Petra.

Planira se i sadnja niskog rastinja u lepezi na raskrsnici kod Pošte, čime želimo da usmerimo pešakena pešačke prelaze“ ističe Bačevski.

Ona apeluju na sugrađane da ne lome nove sadnice.

Zaštita je posao Komunalne policije i inspekcije. Što se nas tiče, pored svakog stabla stavljamo ankere koji služe da usmere drvo da raste pravo„, zaključuje ona.

Dragan Marinković


Podeli:
Označen sa
 1. ccccccc
  0  0
 2. Ova akcija će u neko dogledno vreme dati veliki rezultat. Obnovljeni drvoredi će dati novi sjaj gradu. Mnogi glasnogovornici u opoziciji bi trebali da se postide zbog silnih konferencija, saopštenja i spinovanja. Još jedan dokaz da gradska uprava radi svoj posao i više nego dobro.
  0  0
 3. Ovo je primer kako treba da se brine o zivotnoj sredini i dokaz inicijative grada koji se svaku pohvalu.Zelenilo je jedan od prioriteta nase zdrave okoline.
  A posto je DS stalno pricao o tome da rukovodstvo grada unistava zelenilo,samo se vidi da su to prazne optuzbe,a sta ce i drugo neko da pricaju u prazno.
  Preko 200 stabala ce ulepsati nas grad i svaka cast lokalnoj samoupravi koja brine i stara se da imamo zdravu okolinu.
  Kada poraste sve to i olista bice divno.
  0  0
 4. Ovo je samo dokaz da lokalna samouprava i te kako BRINE o gradskom zelenilu!!! I da, posto se dobro poznajemo sugradjani moji, i ja apelujem NE lomite nove sadnice! one su tu i zbog vas!!!
  0  0
 5. Došlo vam iz … u glavu. Samo mnogo dugo putovalo, a moglo je i bez egzibicija …
  0  0

Comments are closed.