Formiranje vlasti čeka na Beograd, moguće sve varijante

Formiranje vlasti čeka na Beograd, moguće sve varijante
Podeli:

VRANJE – Dok se u drugim opštinama u Pčinjskom okrugu polako formiraju vladajuće koalicije i uspostavlja nova vlast, u Vranju je sve „na čekanju“, jer su rezultati predsedničkih izbora uneli su pometnju u pregovorima.

Iako se nakon prvog kruga izbora činilo da je izvesno da će većinu u lokalnom parlamentu formirati koalicije okupljene oko DS – a i SPS –a , nakon drugog kruga predsedničkih izbora sigurna vlast je poljuljana a sve oči su uprte u Beograd jer vlada opšte mišljenje da će se na lokalu preslikati vlast.

„Imali smo jedino razgovor sa ljudima iz DS. Sve ostalo su neformalni susreti. Sačekaćemo da vidimo kako će se odvijati situacija u Beogradu , a onda ćemo krenuti u konkretne dogovore“, kazao je predsednik SPS  Zoran Antić, koji pregovore vodi u ime koalicije koju  čine SPS,PUPS,JS,SDPS koja je na izborima osvojila 22 odbornička mesta.

Demokrate koje su dobile 14 odborničkih mandata, kažu da se pregovori odvijaju neformalno ali da  zvaničnih sastanaka i dogovora još uvek nema jer se  čeka  odluka u Beogradu.

„U načelu je definisana neka vrsta dogovora između nas i socijalista, mada svi čekamo da se najpre formira Vlada, pa da definišemo taj dogovor“, istakao je predsednik gradskog odbora DS Goran Stefanović.

Dok demokrate veruju u dogovor čini se da socijalisti ne gube vreme i vode žive doduše za sada „kafanske „ pregovore i sa URS –om i DSS –o.

„Nakon prvog kruga razgovarali smo sa socijalistima i ostalo je da vidimo kako će se situacija odvijati, ali za sada smo jedino sa njima imali jedan doduše neformalni razgor o eventualnoj koaliciji“, objasnio je  lider URS  koji će imati 11 odbornika u novom sazivu skupštine.

Dejan Stanojević iz DSS,  koja broji  svega pet odbornika u budućem sastavu, takože očekuje učešće u vlasti.

„Razgovarali smo i sa socijalistima, ali posle drugog kruga i sa naprednjacima. Sigurni smo da ćemo ući vlast ko god je formirao jer imamo kadrove koje svi priželjkuju“, samouveren je Stanojević.

Nakon predsedničkih izbora čini se da se i naprednjaci vraćaju u igru i pokušavaju da pomrse konce socijalistima i demokratama, jer je broj od 14 odbornika dovoljan za brojne kombinacije.

„Očekujemo prekomponovanje vlasti. Razgovarali smo sa svima koji su prešli cenzus, a u nedelju veče nakon našeg trijumfa usledili su mnogi kurtoazni pozivi. Nema nemogućih varijanti“, ocenio je predsednik SNS Dragan Nikolić.

(Kraj)

Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
SAMO POSTENO
Gost
SAMO POSTENO
1. avgusta 2012. 10:19 am

Svuda gde ima vecina SNS+SPS+URS treba je odmah napraviti,u suprotnom javlja se sumnja kod vladajuce koalicije i da se radi o nepostenju onoga koji to izbegava.

wpDiscuz