Gašić plaća dug od 460.000 vojnom invalidu

Gašić plaća dug od 460.000 vojnom invalidu
Podeli:

LESKOVAC – Penzionisani vojni invalid Nenad Vranjnac iz Leskovca neće više strepeti od gladi jer će njegov dug od 446.000 dinara prema Ministarstvu odbrane platiti iz svog džepa ministar Bratislav Gašić.

Ovo obećanje ministar je dao danas tokom posete teško obolelom Nenadau Vranjancu (34) od multipla skleroze, o čemu je već ranije pisala Jugmedia.

“Napravićemo vansudsko poravnanje, da se vojska nekako izvuče iz ovoga. Koliko god bio iznos platiću iz svog džepa”, rekao je Gašić, koji na pitanje novinara da li će tu sumu izdvojiti od svoje plate, kazao da je “poznato da 27 godina imam veliku firmu”, te da svoju platu uglavnom donira.

Fond za osiguranje vojnih lica je 2009. godine sudskim putem zatražio od Vranjnaca da vrati novac koji je dobijao kao dodatak za plaćanje kirije, jer je naknadno ustanovljeno da na to nije imao pravo budući da je s porodicom stanovao kod, sada bivšeg tasta. Rešenje je nedavno postalo izvršno.

gasic ispred ygrade vranjnanca

On je plačući pričao ministru da od svoje penzije ne može da vrati dug jer plaća alimentaciju i 15.000 dinara i ratu za kredit, podignut za kupovinu stana.

“Dug nije nastao mojom već greškom administracije. Ako mi ne pomognete, neću imati ni za lekove ni za hleb. Više puta sam pomišljao i da dignem ruku na sebe i okončam patnje”, rekao je Vranjanac.

Ministar je, zapravo, došao s ponudom za banjsko lečenje, ali je na insistiranje Vranjanca ponudio otplatu duga.

“Sud je završio svoj posao i to je konačno rešenje. U narednih nedelju dana naći ćemo mogućnost u vidu vansudskog poravnjana s našim pravnicima, i koliko god bude bio dug ja ću platiti, kako ni vojska ne bila oštećena”, rekao je Gašić.

O skoro nepokretnom Nenadu Vranjancu brinu komšije, a pre nego što mu je u posetu došao ministar, pripadnici Vojske Srbije izglancali su njegov dvosobni stan na trećem spratu zgrade u Radničkom naselju u Leskovcu.

(Kraj)mil


Podeli:
 1. Ovo je za svaku pohvalu!
  0  0
  • BOT opštinski 23. juna 2015., 1:02 am

   Sta? Prevara ili ovaj potez naseg ministra?
   0   0
   • Potez ministra.A botovi lupaju minuse, pošto nemaju osnovnu dobrotu u sebi, bitno nim je da se poljuje neko, dal sns,ds,sps nebitno, samo nek se pljuje!
    0    0
 2. Joj sad kad ti cuje bivsa zena da ce ti biti placen dug ima odmah da trazi vecu alimentaciju,mora da se ima para za izlaske i kafice sa prijateljicama i prijateljima!
  0  0

Comments are closed.