Genetičar Stojković budući ministar nauke ispred DS?

Genetičar Stojković budući ministar nauke ispred DS?
Podeli:

LESKOVAC – Srpski genetičar i vlasnik Specijalne bolnice za lečenje steriliteta u Leskovcu Miodrg Stojković našao se na petom mestu na listi kandidata Demokratske stranke (DS) za budući saziv Skupštine Srbije.

Stojković je u izjavi agenciji “juGmedia” rekao da se na ulazak u politiku odlučio zbog želje da utiče na promenu stanja u nauci, a da je DS izabrao zato što misli da ima najbolji program u toj oblasti.

“Želim da na osnovu svog iskustva u svetu i iskustva koje sam stekao u poslednje četiri godine u svojoj zemlji, učinim nešto korisno i važno za svoj narod, pre svega u oblasti nauke i zdravstva”, kazao je genetičar koji je prvi u svetu klonirao ljudski embrion u humane svrhe.

Stojković je dodoao da se nalazi na 5. mestu na listi kandidata DS, iza Dragana Đilasa, Ružice Đinđić, Dragoljiba Mićunovića i Rasima Ljajića, kao kandidat iz Leskovca.

“Želim nešto da učinim i za svoj Leskovac i za varoš Vučje, gde sada živim”, kazao je i dodao da nije bilo poziva iz DS, već da je on sam otišao u tu stranku.

U Gradskom odboru DS u Leskovcu nezvanično je rečeno da se Stojković vidi kao budući ministar nauke u Vladi Srbije.

(Kraj)


Podeli:
  1. Dobrosav Nesic 18.03.2012., 11:24

    Jos jedan doktor u politici,mozda ministar zdravlja,ali nam iskustvo kaze da moze i vojni ministar,kad moze Stankovic sto ne moze i Stojkovic.
    Zakljucak bi bio:Niti ce biti dobar doktor niti dobar politicar,tesko gradjanima sa politicarima ili ministrima amaterima-pocetnicima.
    Valjda neko zeli ono Sto gore to bolje.

  2. Svaka cast. Genijalna stranka, genijalni ljudi :)

Comments are closed.