Gerontološki centar dobio na poklon deset računara

Gerontološki centar dobio na poklon deset računara
Podeli:

Gerontološki centar u Nišu dobio je danas na poklon od Vojvođanske banke deset računara koji će biti rasporedjeni u dnevne boravke ustanove i korisnici će moći da ih koriste po želji.

Donacija je prava stvar za Gerontološki centar jer veliki broj korisnika ima decu i rođake u inostranstvu i sada će sa njima mnogo lakše moći da komuniciraju“, kaže direktor  centra te ustanove Milan Stevanović.

Stanarka Gerontološkog centra u Nišu Slavka Orlić (81) izjavila je da će joj računari u dnevnim boravcima mnogo značiti jer ima sina u Švajcarskoj.

Deca i unuci svi znaju sve o računarima, ali kad su oni učili da rade sa računarima mene to nije interesovalo. Pokušaću sada da naučim. Drugačije je kad ti je računar pri ruci, nego kad ga nemaš. Kada ga imaš, onda te vuče da naučiš nešto i da preko njega komuniciraš sa svojima“, priča ova žena.

Direktorka filijale Vojvodjanske banke u Nišu Ivana Jevtić ovom prilikom je istakla da je ta banka u oktobru, kao mesecu solidarnosti sa starim licima, pokrenula veliku akciju u okviru koje će gerontološkim centrima u 12 gradova u Srbiji biti donirana 190 računara.

Jevtić dodaje da Vojvodjanska banka tradcionalno poklanja računare obrazovnim, zdravstvenim i drugim ustanovama.
Opremanje gerontoloških centara računarima je jedan posebno važan deo našeg posla. Računari pomažu starim osobama da se uključe u digitalnu transformaciju i tako sebi olakšaju svakodnevicu“, ističe Jevtićeva.

Vojvođanska banka računare je već poklonila korisnicima gerontoloških centara u Leskovcu, Surdulici, Novom Sadu, Novom Pazar i Apatinu. Do kraja godine računare će dobiti gerontološki centri u Beogradu, Kragujevcu, Knjaževcu, Šapcu, Kikindi i Vršcu.
B.Ljubisavljević


Podeli:
  1. Maskota JUGmedie 15.11.2017., 18:44

    Za svaku pohvalu. Bravo!!!

Comments are closed.