Gimnazijalcima četiri nagrade na književnoj olimpijadi

Gimnazijalcima četiri nagrade na književnoj olimpijadi
Podeli:

Na Republičkom takmičenju književne olimpijade, koje je održano 14. maja u Sremskim Karlovcima, leskovačku Gimnaziju predstavljalo je devet učenika.

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda Katarina Ilić, Mateja Stevanović, Kristina Golubović i Lea Stanković, osvojili su 3. mesto.

Nije bilo teško, samo je kod tih takmičenja problem to što pitanja vrlo često mogu da budu dvosmislena. Ali, u principu ovo je jedno lepo iskustvo”, priča nagrađena Lea Stanković.

A Mateja Stevanović se nadovezuje i kaže da pitanja zaista mogu da budu dvosmislena ali da je bilo zadovoljstvo saznati nešto novo, dobiti neka nova iskustva i ističe da je uvek čast raditi ono što volite.

Njihov profesor srpskog jezika Vladimir Mičić koji je radio sa njima i pripremao ih za ovo takmičenje kaže da je ovaj uspeh od velikog značaja za sve njih.

Ovo je bilo najmasovnije takmičenje. Bilo je 500 finalista a mi smo bili jedna od brojnijih i uspešnijih ekspedicija”, rekao je profesor Mičić”.

Na takmičenju su pored nagrađenih, učestvovali i Miljana Mihajlović, Mihajlo Popović, Monika Urošević, Andrea Kocić i Antonina Nikolić. A njima je za nagradu nedostajalo samo jedan ili dva poena.

Emilija Mladenović


Podeli: