Gitarijada i moto skup obogaćuju turističku ponudu Vranja

Gitarijada i moto skup obogaćuju turističku ponudu Vranja
Podeli:

VRANJE- Naredne godine u Vranju će , uoči 51. Gitarijade u Zaječaru, biti održana mini Gitarijada kao svojevrsno predtakmičenje  za najveći  nastup neafirmisanih rok bendova, rekao je gradski većnik za turizam Mića Mladenović.

Vranje će u toku iduće godine, pored standardnih manifestacija  obogatiti svoj kulturni sadržaj, pa će osim festivala klasične muzike kakav je „Piano summer“ dobiti i praznik rok zvuka kroz organizaciju mini Gitarijade, što je potpuni novitet za Vranje.

U priči sa desetak gradova to će biti kvalifikacioni nastup na finalnom događaju u Zaječaru. Organizator je Udruženje „Gitariajda fest“ iz Zaječara, koji unazad prave jednu od najvećih organizacija što se tiče rok muzike. Cilj je afirmisanje mladih muzičara iz ovog kraja“ navodi Mladenović.

Fokus Gitarijade će osim muzičkog dela biti usmeren i na turistički aspekt kroz propratne događaje.

U kontakstu smo sa lokalnim moto klubom i postoji nagoveštaj da u tom terminu bajkeri u gradu organizuju moto skup kako bi poseta bila uvećana ,tačnije da se što više ljudi uključi kao posmatrači, čime će svakako doprineti i nastupi ne samo lokalnih muzičara već i iz okruženja“ naglašava Mladenović.

Još uvek nije poznato vreme održavanja ali će borba bendova na lokalu najverovatnije biti održana u prolećnim mesecima , budući da se zaječarska gitarijada organizuje u avgustu.

Prema rečima gradskog većnika, precizniji detalji biće poznati nakon potpisivanje protokola o saradnji tokom narednih dana koji će obuhvatiti desetak gradova u Srbiji kao i usaglašavanja odredbi i uslova koje će važiti za sve. Nakon toga uslediće  formiranja Organizacionog odbora koji će na osnovu propisanih uslova za učešće odrediti lokaciju za održavanje.

Grad je za tu namenu već opredelio milion dinara, ali nije isključeno uvećanje tog budžeta putem sponzorisanog učešća.

Milan Zdravković


Podeli: