GIZ u Medveđi podstiče zapošljavanje mladih

GIZ u Medveđi podstiče zapošljavanje mladih
Podeli:

Nebojša Arsić predsednik opštine Medveđa i Hajnc-Diter Harbers vođa projekta Nemačke organizacije GIZ-a, potpisali su u ponedeljak 30. oktobra, Memorandum o sporazumevanju u okviru projekta „Podsticanje zapošljavanja mladih“.

Memorandumom je predviđena podrška i podsticanje zapošljavanje mladih pčelara, poljoprivrednika i podsticanje zapošljavanja mladih kroz meru stručnih obuka za tržište rada i poznatog poslodavca, a svoja iskustva stečena u realizaciji projekta, izvođači ovog projekta će preneti na Nacionalni dijalog o promociji zapošljavanja mladih, koja predstavlja multidisciplinarnu platformu za dijalog.

Cilj potpisivanja ovog sporazuma je uspostavljanje saradnje i komunikacije između potpisanih strana na lokalnom nivou, u vezi sa realizacijom projekta zapošljavanja mladih.

Realizatori programa su Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ), u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije, uz podršku Kancelarije za mlade, škole, Nacionalne službe za zapošljavanje.

Vremenski okvir trajanja saradnje je dve godine, odnosno do završetka projekta.

(kraj)

 

 


Podeli: