VELIMIR STANKOVIĆ, Internacionalni fudbaler iz Prokuplja

Golgeter željan golova    

Golgeter željan golova    
Podeli:

PROKUPLJE – Trenutno na privremenom radu u Švedskoj u klubu Huskaf-FF člana Divizije A, Prokupčanin Velibor Stanković svoj zimski odmor provodi u rodnom Prokuplju, gde mu putem telefona stižu i druge, primamljivije ponude iz te skandinavske zemlje.

Ne volim menadžere jer sportista je sam sebi njabolji menadžer“, kaže.

U minulom delu prvenstva za svoj švedski klub postigao je 8 golova uz 5 asistencija, što je skrenulo pažnju većih klubova, pa sada u svojim redovima žele da ga vide dalekeo veći klubovi, a te želje su i deo učestalih poziva, čiju sadržinu Stanković ipak ne otkriva i radije priča o načinu igre u Švedskoj.

Kod njih se fudbal igra kao u Engleskoj, sa dugim loptama i bespoštednim duelima što mi to odgovara kao tipu igrača“, objašnjava fudbaler koji i na odmoru trenira – sam, i druži se sa svojim najboljim drugovima, kumovima Milanom Kocićem i Bojanom Stojanovićem.

Počeo je da pika loptu još sa šest godina, kod trenera i legende fudbala u Prokuplju Zorana Banjca kome, kaže, duguje veliku zahvalnost za svoj uspeh.

Svoj fudbalski vek od 7. do 15. godine proveo sam u niškom Jastrebcu  kod trenere Ljubu Perića i Aleksandra Dinčića.  Tu sam bio prvi strelac Ris lige. Naslućivala se moja golgeterska sposobnost s obzirom da sam neustrašiv i fizički jak po konstrukciji“, priča o počecima svoje fudbalske karijere.

Bio je potom član Čukaričkog, gde su ga zapazili skauti i posle šest meseci se seli u Liverpulov kamp u Mađaskoj.

Kao mlad i nepunoletan nisam mogao da dobijem radnu vizu i vraćam se u Jagodinu koja je bila član Super lige. Tu sam kao sedamanestogodišnjak potpisao prvi profesionalni ugovor i bio ustupljen na kaljenje Srpskoligašu Slogi iz Despotovca. Bio sam i na kratko član Sloge iz Kraljeva u periodu kada se su se borili za Super ligu“, priseća se.

Put u inostranstvo prvo ga vodi u Slovačku, a potom u Švedsku, gde je, tvrdi, pronašao sebe.

Najlepše mu je, ipak, u rodnom Prokuplju, s drugovima iz detinjstva.

Ali, fudbalski posao je takav, moraš jednostavno trbuhom za kruhom. Neznaš gde ćeš da nađeš klub i na koju će te stranu odvesti ta najlepša sporedna stvar na svetu. Verujem da će iz Švedske ovih dana dospeti još lepša vest“, priča sa osmehom. A Topličanini, svom klubu iz detinjstva, želi ulazak u veći rang takmičenja, bududći da, ocenuje, to Prokuplje zaslužuje zbog velikog broja talentovanih fudbalera.

Vukašin Stevanović


Podeli:
  1. Decko zasluzuje ono sto mu se desava,samo napred do cilja Kiflo care..Pa kako da ne budemo ponosni..®™

Comments are closed.