Konstituisan novi saziv Skupštine opštine Bela Palanka

Goran Miljković predsednik opštine, Aleksandar Pejčić predsednik skupštine

Goran Miljković predsednik opštine, Aleksandar Pejčić predsednik skupštine
Podeli:

BELA PALANKA – Novi predsednika Skupštine opštine Bela Palanka je Aleksandar Pejčić, skupštinski sekretar Tiosav Pešić, predsednik ove opštine ponovo je Goran Miljković, dok je za njegovog zamennika izabran Miroslav Marinković.

Izbor funkcionera izvršen je posle ferifikacije svih 29 odborničkih manadata i konstituisanja novog saziva Skupštine opštine Bela Palanka.

bela palanka_miljkovic

Skupštinsku većinu u belopalanačkom parlamentu čini 24 odbornika Srpske napredne stranke iz čijih redova su  čelnici lokalne vlasti. U belopalanačkom parlamentu lista SPS-JS ima pet odborničkih mandata koji su opozicija.

Novoizabrani predsednik opštine Goran Miljković je izjavio da je novo rukovodstvo sebi postavilo ciljeve i zadatke da Belu Palanku uklone sa liste nerazvijenih opština.

„Naš plan je obiman i ambiciozan i potrebno je mnogo posla da se ostvari. Najbitniji je lokalni ekonomski razvoj i mi ćemo uz veliku podršku Vlade Srbije i premijera Aleksandra Vučića u prvoj godini mandata dovesti investitora, izgraditi fabriku, što će omogućiti otvaranje 300 radnih mesta“, rekao je Miljković.

bela palanka_aleksandar pejic_predsednik skupstine

Miljković je dodao da turizam i poljoprivreda čine ekonomsku šansu Bele Palanke i da će u naredne  četiri godine lokalno rukovodstvo raditi na razvoju ovih oblasti uz pomoć resornih ministarstava.

„Mi smo već krenuli sa sprovođenjem mera u cilju razvoja preduzetništva a neće izostati ni ulaganja u infrastrukturu, socijalnu zaštitu, obrazovanje“,  rekao je Miljković, dodajući da su svi planovi usmereni na stvaranje što boljih uslova za život Belopalančana, naročito mladih koji će moći da ostanu u svom gradu, rade i formiraju porodice.

Na prvoj sednici skupštine izabrano je i sedmočlano Opštinsko veće . Članovi Veća su Dragan Živković, Rade Mladenović, Ivana Stanković, Bojan Stamenković, Dragan Đurić, Aleksandra Despotović i Marija Anđelković.

Zoran Panić

Foto – dokumentacija SO Bela Palanka


Podeli: