Gori stara deponija

Gori stara deponija
Podeli:

Danas je oko 15 sati izbio požar na nekadašnjoj deponiji na mestu zvanom “Kruška“ koja se nalazi na putu izmedju Pirota i Babušnice.

Ekipe Vatrogasno-spasilačke čete Sektora za vanredne situacije su na terenu i gase požar. Uzrok je za sada nepoznat

Prema nezvaničnim informacijama, na oko 130 hektara gori trava i nisko rastinje. Pošto su ekipe vastrogasaca još uvek na terenu, nema preciznijih informacija kolike su razmere požara, ali kulja  dim.

Saobraćaj je trenutno na putu ka Babušnici obustavljen dok se požar ne lokalizuje, nezvanično saznajemo.

Štab za vanredne sitacije grada Pirota je u saopštenju za javnost, zbog najave visokih temperatura  i do 40 stepeni, apelovao na gradjane da se prilikom boravka na otvorenom na ekstremno visokim temperaturama pridržavaju saveta zdravstvenih službi i lekara.

Posebno je nužno poštovanje propisa kada je reč o zabrani paljenja vatre na otvorenom prostoru, posebno o zabrani paljenja trave, jer takvo ponašanje može imati nesagledive posledice zbog velike mogućnosti za pojavu požara„, kaže se u saoštenju Štaba za vanredne situacije grada Pirota.

Zoran Panić / FOTO: Milan Radovanović


Podeli:
  1. Kazniti Babusnicu 11. jula 2017., 9:56 pm

    Babusnica je i dalje korisit kao deponiju i nalazi se na putu ka Pirotu.Svakog leta izbje pozar,verovatno od pikavaca bacenic iz automobila.

Comments are closed.