Grad odao počast Bori Stankoviću

Rukovodstvograda Vranja položilo je danas vence i cveće na spomenik Bori Stankoviću u Gradskom parku, u okviru manifestacije „Borini književni dani“.

Predsednik Skupštine Dejan Tričković, istakao je da je Borin rodni grad bio zapravo glavna inspiracija njegove književne umetnosti, njegova nepresušna inspiracija i nadahnuće.

Zato i danas u Borinim delima odjekuju glasovi minulih vremena, reči iz dubine vekova, iz daleke prošlosti. Ono što je mislio i osećao, ono što je znao i učio o starom Vranju, oblikovao je u junake svojih proznih radova. U dobro poznatim komadima ovog slavnog književnika, sadržana je naša istorija, tradicija, običaji. Zahvaljujući njegovim delima, sve ono čemu zub vremena stalno preti, nije se ugasilo pred naletom modernog doba“, rekao je Tričković i dodao da je Bora pronikao u dubinu duše starog Vranja i ovekovečio kulturni i lokalni identitet svih Vranjanaca.

Cveće na spomenik položili su u ime rukovodstva grada gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, direktorka Biblioteke Vesna Petric sa saradnicima, kao i direktorka Gimnazije “Bora Stanković“ Suzana Mišić Stanković i direktorka Medicinske škole “Dr Izabel Emsli Haton“ Gordana Jovanović.

Ova svečanost održana je poslednjeg dana manifestacije „Borini književni dani“.