Gradonačelnik: Budžet solidan – Opozicija: Kakve to životinje finansirate?

Gradonačelnik: Budžet solidan – Opozicija: Kakve to životinje finansirate?
Podeli:

LESKOVAC – Budžet grada Leskovca za prošlu godinu je najpre neozbiljno isplaniran a zatim i realizovan, tvrdila je opozicija u lokalnom parlamentu prilikom rasprave o završnom računu budžeta za 2015. godinu.

Sa druge strane, gradonačelnik Goran Cvetanović tvrdio je da je planirani budžet od 3,6 milijardi sasvim dobro realizovan i ostvaren na 3,1 milijardu dinara.

Opozicija je ukazivala na to da je budžet nejasno obrazložen i da zapravo cifre govore o tome da „Leskovac ubrzano tone“.

Leskovčani su sve siromašniji, bez posla i novih radnih mesta. Dobar budžet čini ekonomski rast a ne njegovo punjenje od poreza na imovinu, raznoraznih transfera i vanrednih prihoda iz Vlade Republike Srbije. A još strašnije je što ne umete da objasnite gde su sva ta sredstva tačno potrošena„, kazao je odbornik Demokratske stranke Saša Stojanović.

semba

Opozicionari su oštro kritikovali i raspodelu sredstava u sportu i prema medijskim projektima.

Od četrdesetak klubova koji su dobili pare polovina su neki KK, KMG i ko zna kakvi „Animal“ klubovi. Animal u prevodu znači životinja, pa se pitam kojim životinjama ste davali pare. Da li su to oni nabildovani i išarani momci koji dođu ujutru na kafu u „Safariju“? Da li njih građani finasiraju?„, pitao se odbornik Socijaldemokratske stranke Nebojša Cakić koji je za govornicom kritikovao budžet punih sat vremena, duže nego što je trajalo gradenačelnikovo obrazlaganje na ovu temu.

On je upozorio da postoji mogućnost da, prema informacijama koje on ima, biti oboren i medijski konkurs u Leskovcu po tužbi jednog medija koja je stigla do Ustavnog suda.

glasanje

Rasprava o završnom budžetu grada za proteklu godinu, koji je usvojen sa 51 glasom od 65 prisutnih odbornika većinom glasova odbornika u lokalnom parlamentu, trajala je punih 5 sati.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. Počelo je-početak kraja 27. juna 2016., 9:19 pm

  Počelo je.Opozicija se probudila ,ali ovaj tempo i van Skupštine da Vas narod vidi i čuje,
  Ovo nije dovoljno ali sasvim solidan početak.
  Mesko je gotov blefira ,krije se iza Premijera .Ovi njegovi meskovi su slabiji i to se u skupštinskoj debati i vidi, ,početak kraja,ušli su jači igrači.

  • Divna nam je opozicija 28. juna 2016., 7:28 am

   Bas cudno, retoriku koja je bila svojstvena SNS preuzela je opozicija. Cvetanovic i njegovi pokazali su veliku smirenost u izlaganju, a ovaj iz SDS samo sto nije psovao ljude po Skupstini, za govor Spiricke necu ni da pricam

   • A sta reci o nastupu Filipovica iz JS koji je u jednom trenutku izasao za govornicom kao da je izasao u ring, malo je falilo da nasrne na odbornike.

   • Jadne li su demokrate kada su se svele na Spiricku. I posle izbora pucaju po svim savova.

  • malo neistina malo laz 28. juna 2016., 8:33 am

   Leskovcani su sve siromasniji…..recenica koju su ponavljali mnogi, a retko ko je cinio nesto da ona ode u proslost. Gospodo iz SDS necete ni vi nista uraditi, bitna vama je samo fotelja, jer Sembo da hoces nesto da uradis za sirotinju ti bi uradio nesto pozitivno u svom Crvenom krstu, tamo gde radis, …..zato ne pricaj previse

   • More ujstuk bre diktaturo selska. Čim neko podigne svoj glas odma se pretvorite u kočijaši. Što VI nešto pozitivno ne uradiste u „svom“ Crvenom Krstu nego vam za sve krivi prethodnici. Reče vi ga Šemba, baš vam ga reče. Isto ono što bi vam reko i ja koji nisam po stranke ko što si ti ili ko ovaj vaš finasijski „ekspert“ Dačica (DS, Gojkova stranka, SNS).

 2. Pisci dnevnika merkaju se ispod oka 28. juna 2016., 1:52 pm

  na trosak budzeta

Comments are closed.