Gradonačelnik Leskovca državi preti tužbom

Gradonačelnik Leskovca državi preti tužbom
Podeli:

LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić izjavio je danas da će tužiti državu Srbiju ukoliko podrži sudske odluke o povraćaju nekoliko otpuštenih činovnika prilikom racionalizacije broja zaposlenih u leskovačkim gradskim upravama, sprovedene prošle godine.

Kocicć je na okruglom stolu u Leskovcu, u organizaciji sajta “Istinomer”, kazao da je racionalazija sprovedena po zakonima Vlade Srbije.

“Neću vratiti nikog na posao. Obratiću se državi, a na kraju tužiti državu, da ih pitam koji smo zakon trebali da poštujemo, da li Zakon o određivanju maksimalnog broja zaposlenih u državnoj, odnosno, lolanoj samouprvai, ili odluke suda”, kazao je Kocić, odgovarajući na pitanja predstavnika opozicionih stranaka.

Leskovac je bio prvi grad u Srbiji koji je sproveo racionalizaciju broja zaposlenih u gradskim upravama, a lokalane vlasti su od oko 1100, otpustile preko 200 službenika, sa odgovarajućim otpremninama.

Na tribini se čulo da su u međuvreneu neki vraćeni na posao bez sudskih odluka, a da je jedan broj radnika dobio pravosnažna rešenja o povraćaju na radna mesta.

U kabinetu gradonačelnika agenciji “juGmedia” je rečeno da broj presuda nije veći od 10, a gradonačelnik je na tribini priznao da je zbog pritisaka koalicionih partnera vraćeno na posao 12 činovnika i pomoćnih radnika.

“Vraćeni su oni gde se nije poštovao kriterijum da se samostalne majke ne otpuštaju s posla ili preko potrebni radnici, ali i jedan broj ljudi pod pritiskom manjih koalicionih stranka“, priznao je gradonačelnik.

“Ovo što sud vraća, neće biti vraćeno na posao, ali pre toga ću od svoje države tražiti koji zakon da poštujem, jer ja sam svoju porodicu izložio linču prilikom sprovođenja racionalizacije”, zaključio je gradonačelnik Kocić.

Lider Ujedinjenih regiona Srbije (URS) u Leskovcu i poslanik te koalicije Slaviša Zlatanović je objasnio da je racionalizacija morala biti sprovedena i kao primer naveo jedno gradsko preduzeće.

“Leskovački “Vodovod” ima veći broj zaposlenih nego vodovod u Šangaju na primer. Kako je koja stranka dolazila na vlast zapošljavala je svoje ljude”, objasnio je Zlatanović.

(Kraj)


Podeli:
 1. uskršnja sećanja 12. aprila 2015., 8:06 pm

  He, he, to se nekad zvalo demokratijom. Smeo je, ko je hteo, da podvikne, kad je hteo. I na državu! A danas, samo li namaneš s papirče na novinari, lele, kuku, aman, drž mi tate glavu, to je odma udar na demokradiju(!!!). Ma njao, kako se nekad lepo tjutjorilo sa novinarčiki. Prosto mi suze litkav niz obrazi bikoz of emocija. Tesno se nekad saradjivalo u cilju istine za narod, gradjane, a i šire.

  Lepe sličke. A još lepši likovi sa izlećuvanje na svoje izjave. Cccccc, kako li bi se dotična gospoda danaske izrazila, u odnosu na iste teme, mislim? A tek Šangaj?! Mogo bi taj da ponudi recepis za viškove ili je dekintos? A može i bez program, financijski, samo kadrovski. Neka bije, neka bije-Dal da otpušćav onija iz doba Ramzesa(čitaj Žikini) ili ovija od po posle(čitaj Srdjanovi-onoga direktora od watersuplier što uteče u museum)? A šta o tome misli Zlaćani?

  Lele Bate, pa i blizančiki su bili kadrovi, iako nisu kadri bili ni za šta , sem za SRS i SNS. Izmislio ih Cvetanović, kao i mnoge što su umislili da su oni njega izmislili, pa su se prevarili. On im je leba dao, drugi su ih pujdali, On ih je vratio, al oni su preko leba pogaču tražili.
  0  0

Comments are closed.