Gran pri za vranjski teatar

Gran pri za vranjski teatar
Podeli:

Predstava „Tri sestre”, pozorišnog ansambla “Bora Stanković” nagrađena je  Gran prijem  za najbolju predstavu na 34. Međunarodnom pozorišnom festivalu u Lipecku u Rusiji.

Predstava koja je rađena po motivima istoimene drame Antona Pavloviča Čehova, u režiji Trajčeta Gjorgieva, takmičila se na prestižnom festivalu drame klasičnih književnih dela u konkurenciji pozorišta nekoliko ruskih pozorišta, kao i pozorišta iz Belorusije i Nemačke.

Umetnički rukovodilac pozorišta “Bora Stanković”, Bojan Jovanović, kazao je da je predstava vranjskog pozorišta izuzetno lepo primeljena sa burnim aplauzom čitave sale.

“Kritika koja je bila pozitivno nastrojena prema nama,  dotakla je i duboku analizu same predstave. Književni Kritičar i član žirija Aleksandar Aleksandrovič prišao nam je sutradan i predložio odigravanje predstava na još nekim festivalima u Rusiji”, rekao je Jovanović .

Pre sedam godina vranjski glumci su se u Rusiji predstavili  takođe Čehovljevim komadom “Paviljon broj šest”  u režiji Nebojše Dugalića, kada je na festivalu “Zlatni vitez” u Moskvi osvojilo dve nagrade.

“Tri sestre” su premijerno odigrane oktobra 2015. godine i pobrale su uspeh na prošlogodišnjem festivalu “Joakim Vujić“, gde je osvojena nagrada za najbolje glumačko ostvarenje.

Učešće pozorišta „Bora Stanković“ na festivalu u Lipecku sufinansirano je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

Milan Zdravković


Podeli: