Grdelica dobila prvo udrženje žena “Jelendol ”

Grdelica dobila prvo udrženje žena “Jelendol ”
Podeli:

U ovoj maloj varoši osnivala se su se mnoga udruženja žena s ciljem osnaživanja slabijeg pola, ali ni jedno nije zažileo. Ovoga puta tog posla latila se profesorka i donedavna privrednica Mira Cenić i već su održani prvi sastanci i prva predavanja.

“ Jelendol ” je čak uspeo da dobije 100 hiljada dinara od grada Leskovca za projekat “Preduzetništvo u ruralnim sredinama”. Održane su tri tribine sa eminetnim predavačima, kao, na primer, sa docentom dr Danijelom Stošić Panić sa Ekonomskog fakulteta, Univerziteta u Nišu, a poslednje predavanje održano je u saradnji sa Domom kulture Grdelica.

Rukovodilac projekta i predsednica udruženja Mira Cenić kaže za Jugmediu da su osnovni ciljevi osnaživanje žena u lokalnoj zajednici, da svoju sudbinu uzmu u svoje ruke, i da svoje ideje pretvore u delo.

Članovi udruženja su od 17 do 77 godina, među njima privrednice, profesorke, inženjerke, tehnološkinje i nezaposlene žene.

Cilj je takođe povezivanje sa sličnim udruženjima u Srbiji, a već stižu pozivi iz Vojvodine i Bosilegrada.

Planira se i otvaranje kancelarije u Grdelici gde će biti zaposlena jedna mlada osoba koja bi pratila konkurse i povezivala grdeličko sa drugim udruženjima

Milica Ivanović


Podeli: