Grupa Legende na Svetosavskoj nedelji

Grupa Legende na Svetosavskoj nedelji
Podeli:

Kulturno-istorijska i duhovna manifestacija „Svetosavska nedelja“ u Vranju počinje tradicionalno 21. januara i trajaće do Savindana, 27. Januara, gde će zvezde nesumnjivo biti članovi benda Legende, koji će imati koncert 25. januara u Sportskoj hali.

Novina za 28. po redu „Svetosavsku nedelju“ je, kako kaže gradska većnica za kulturu Zorica Jović, to što je grad Vranje zahvaljujući gradonačelniku obezbedio „kuma“ ovoj manifestaciji, zahvaljujući kome će Vranjanci moći da uživaju u Legendama.

Reč je o preduzeću „Spilit“. To je ruska firma kojoj smo mnogo zahvalni jer uz njihovu pomoć, možemo da planiramo nastup grupe „Legende“. Kao lokalna samouprava, trudimo se da svake godine uvedemo neku novinu, a sve u duhu pravoslavlja i svetosavlja“, ističe Jovićeva.

Kao i svake godine, i ovog puta će u okviru manifestacije biti održane književne večeri, izložbe, koncerti, pozorišne predstave i susreti dečjih pesnika sa najmlađima.

Književni susreti i razgovori, dodaje ona, biće organizovani i sa odraslima i sa decom

Jovićeva kaže da i ove godine manifestaciju svečano otvara gradonačelnik Slobodan Milenković, u nedelju, 21. januara u Galeriji Narodnog muzeja sa početkom u 19 časova.

Tom prilikom nastupa hor vranjske Muzičke škole „Stevan Mokranjac“, a posetioci će biti u prilici da pogledaju otvaranje izložbe ,,Drvorezi i bakrorezi“ Muzeja SPC u Beogradu. Prvi put na ovakvoj manifestaciji učešće je uzeo Regionalni centar za talente čiji će polaznici igrati u pozorišnoj predstavi „Čuda svetog Save“, objašnjava Jovićeva.

Nisu zaboravljeni ni mališani

Književnici će posetiti mališane u Predškolskoj ustanovi, i učenike seoskih škola koji su deo ovogodišnje manifestacije. Ipak, najzvučnije u celom programu je koncert muzičke grupe „Legende“ čiji je nastup zakazan za 25. januar u Sportskoj hali u 19 časova“, kaže Jovićeva.

Tokom trajanja manifestacije, biće organizovane posete učenika Istorijskom arhivu „31. januar“ svakog dana od 10 do 14 časova.

 

 

 

 


Podeli: