„Hamlet u pikantnom sosu“ za Noć pozorišta po prvi put u Leskovcu

„Hamlet u pikantnom sosu“ za Noć pozorišta po prvi put u Leskovcu
Podeli:

LESKOVAC – Leskovački kulturni centar će ove subote prvi put biti deo programa manifestacije „Noć pozorišta“ sa predstavom „HAMLET U PIKANTNOM SOSU“ po tekstu Aldo Nikolaja, a u režiji Darka Zloporubovića, u kojoj igraju članovi dramskog studija LKC-a.

Sedam evropskih zemalja organizuje manifestaciju “NOĆ POZORIŠTA”. 17 gradova u Republici Srbiji će na ovaj dan otvoriti svoje institucije kulture za publiku na 30 lokacija.

U 30 ustanova kulture, učesnica manifestacije (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke, i dr.) biće održano 40 predstava i 10 propratnih sadržaja (preformansi, muzički događaji, muzejske postavke, radionice, izložbe, i sl.) gde je ulaz slobodan ili je ulaznica sa popustom do 50% u pojedinim institucijama.

Od 2011. godine, od kada je pokrenuta manifestacija NOĆ POZORIŠTA u Srbiji do danas, ukupno je uzelo učešće oko 57 gradova sa preko 250 različitih programskih sadržaja (predstave, radionice, izložbe, i dr.) u organizaciji preko 130 ustanova kulture. 

European theatre night je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti. Od početka pa do danas manifestacija se održala i održava svake godine pored Hrvatske i Srbije i u Belgiji, Češkoj, Slovačkoj, Austriji, Sloveniji, Bosnoj i Hercegovini, Bugarskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i Mađarskoj.

Dragan Marinković


Podeli:
  1. Lepo je videti ovakve vesti. Smuci se coveku od politike, od politicara i njihovih prepucavanja. Kakva god da je predstava dobro je da se na mestima kao sto je kulturni centar zbog nje okupljaju mladi, sto kao ucesnici sto kao publika. Teska je borba sa sundom i kicem kojim su razni mediji preplavljeni ali mislim da je sve vise mladih kojima je sav taj neukus dozlogrdio.
    Cestitke leskovackom KC

    • Bole slažem sae sa vašom konstatacijom, ali samo pominjanje politike vam kvari lepe namere. Bolje da ste prećutali tu reč …

Comments are closed.