Hanski poljoprivrednici dobili sadnice

Hanski poljoprivrednici dobili sadnice
Podeli:

VLADIČIN HAN -U selu Repince danas je organizovana podela  besplatnih sadnica koje je  87-oro voćara iz opštine Vladičin Han  dobilo na konkursu koji je raspisala ova opština.Počev od danas biće prema rečima Gorana Ivanova direktora Fonda za razvoj poljoprivrede biti podeljeno 44 000 sadnica jabuka, dunja, šljiva i malina.

“Ovo je samo prva faza, očekujemo da na jesen bude podeljeno mnogo više sadnica poljoprivrednicima iz Vladičinog Hana”, kaže Ivanov.

Inače svi poljoprivrednici koji su se javili na konkurs koji je bio otvoren do 8. marta dobili su sadnice.

Predsednik opštine Goran Mladenović  ističe da je razvoj poljoprivrede jedan od bitnih strateških ciljeva u ovoj opštini i da su upravo iz tog razloga veća sredstva u budžetu izdvojena za ove namene,a formiranjem Fonda za razvoj poljoprivrede počelo se i sa konkretnim programskim aktivnostima.

(Kraj) iva

Podeli:
Sortiraj po:   najnoviji | najstariji | najviše glasova
moravac
Gost
moravac
14. marta 2013. 7:53 pm

jako interesantno,i bivsa vlast je delila junice u repince,i sada nisu na vlast.

Dikavac
Gost
Dikavac
15. marta 2013. 11:04 am
„Inače svi poljoprivrednici koji su se javili na konkurs koji je bio otvoren do 8. marta dobili su sadnice.„ NIJE TACNO!!! Mnogi iz MZ Zitoradja NISU DOBILI iako su se uredno u roku prijavili !! Nekim gradjanima koji imaju po 3-4 ha u MZ Dikavi (Surdulica)je receno da NECE dobiti iste!! Te da im treba dati SO Surdulica (sadnice jabuka, dunja, sljiva,malina) Dok su u Surdulici opet kazali„Zivite u Vladicinom Hanu , treba oni da Vam dadu„Tacno tim recima. Na gubitku su -gradjani!! Ovakvo sto je krajnje neprimerno !!!! S druge strane bolja je jesenja sadnja! prosle godine su zasadi… Opširnije »
Арса
Gost
Арса
16. marta 2013. 9:43 pm

Свака част за поделу садница… Увек ће бити злих језика! Све треба саслушати, али се не треба нервирати, ако се ради поштено. Важно је да се ради и да се покажу резултати, а то је онда посао за чланове НОПОа. :)

Big
Gost
Big
5. aprila 2013. 5:09 pm

Vidi ovako Aco, Ti kao opstinar uvek ima da branis svoje prekomoravce, dok su sa istocne strane po svoj prilici „gradjani drugog reda„`komunjare „itd..Realna stvarnost je evidentna, krckanje Opstinske plate mnogi ne dozivljavaju kao posten rad…Da vidimo -ekologiju,tog predstavnika Opstine Vladicin Han koji nije resio ne jedan slucaj zagadjenja vodotoka,divlje deponije, i da se ne nabraja…A o sadnicama cemo nastaviti na jesen.Cisto da vidimo da li su to zli jezici ..Kako niko ne nudi posao , gradjanima je dato da sade jabuke (nije precizirano od cega da zive dok iste ne rode ???)

wpDiscuz