Help i grad Niš obezbeđuju pomoć za 50 malih preduzeća

Help i grad Niš obezbeđuju pomoć za 50 malih preduzeća
Podeli:

Veće grada Niša odobrilo je danas učešće grada u projektu nemačke nevladine organizacije Help koji podrazumeva dodelu bespovratne pomoći za osnivanje i razvoj 50 mikro i malih preduzeća na području grada.

Zamenik direktora Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Ivan Petković rekao je da pojedinačna vrednost pomoći iznosi 2.400 evra i namenjena je ranjivim grupama stanovništva, kao što su osobe sa invaliditetom, izbegla i raseljena lica i povratnici sa odsluženja zatvorskih kazni.

„Učešće grada u projektu iznosiće 48.000 evra, a učešće NVO Help 72.000 evra. Lica koja budu dobila pomoć učestvovaće sa 20 odsto od vrednosti dobijene opreme“, izjavio je Petković.

On je kazao da će lica koja budu konkurisala i čije ideje budu odobrene, pomoć dobiti u opremi.

„Ugovor o realizaciji projekta izmedju grada Niša i Helpa biće potpisan u narednih desetak dana, a zainteresovana lica moći će da konkurišu za dodelu opreme ove godine i naredne“, naglasio je Petković.

Prema Petkovićevim rečima Help će projekat pomoći mikro i malim preduzećima realizovati na području čitave zemlje i njegova ukupna vrednost iznosiće 2,7 miliona evra.

Od ovog iznosa, dodao je Petković, dva miliona evra ozbediće nemačka vlada, 586.000 evra gradovi i opštine u Srbiji, a 208.000 evra učesnici projekta.
B.Ljubisavljević


Podeli: