Help pomaže pokretanje mikrobiznisa i u Vlasotincu

Help pomaže pokretanje mikrobiznisa i u Vlasotincu
Podeli:

VLASOTINCE – Nemačka humanitarna organizacija Help po prvi put će finansirati projekte mikrobiznisa i na području Vlasotince.

Predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović i menadžer Help programa Maša Bubanj potpisali su danas ugovor o saradnji na projektu  „Smanjenje  siromaštva  i unapređenje mogućnosti zapošljavanja marginalizovanih  i ugroženih  grupa  stanovništva  sa fokusom na Romkinje  u Srbiji“  koji finansira Švedska  agencija  za međunarodni razvoj (SIDA), a realizuje HELP   u  periodu  od  septembra  2015.  do avgusta  2017.  godine.

Ukupna vrednost projekta je oko 60 000 evra, a opština Vlasotince učestvuje sa blizu 2700 evra (tačnije 2666 evra).

Na području ove opštine biće dodeljeno 16 grantova i to: 7 grantova u vrednosti od po 1500 evra, 7 grantova u vrednosti od po 2400 evra i 2 granta u vrednosti od po 3600 evra. Učešće korisnika je 5-10%.

“Ovo je prvi put da help radi sa opštinom Vlasotince na projektima mikrobiznisa. Na ovaj način podržavamo pojedince koji nemaju mogućnosti da započnu svoj posao. Uskoro će krenuti i informativna kampanja o samom projektu i načinu prijavljivanja”, rekla je menadžer HELP programa Maša Bubanj.

“Opština Vlasotince rado prihvata učešće u projektima koji doprinose stvaranju novih realnih radnih mesta jer smo duboko svesni činjenice da je nezaposlenost danas najveći problem u društvu. Lično, pristalica sam ideje da je najbolje biti sam svoj gazda, a nadam se da to smatraju i oni kojima ova pomoć je namenjena”, rekao je predsnik Todorović.


Podeli:
Označen sa