NA HISARU NIŠTA NOVO Da li više volimo da se davimo u otpadu?

NA HISARU NIŠTA NOVO Da li više volimo da se davimo u otpadu?
Podeli:

Leskovačke nadležne službe mogu i svaki dan, po sto puta, da čiste divlju deponiju na Hisaru, a ona će ponovo nići iz pepela kao Feniks na obodima naše malgrađanštine.

Kazne se za nepropisno odlaganje otpada kreću od 5 do 25 hiljada dinara za fizička lica, a za pravna i do pola miliona

Najlepoši vidikovac u Leskovcu, drevno arheološko nalazište, oaza mira i mesto koje građani koriste za trčanje i rekreaciju, konstantno je zatrpano gomilom otpada.

Najgore je što se oni koji tu bacaju đubre ne libe ni znaka na kojem stoji da je zabranjeno gomilanje otpdada. Ova divlja deponija je rak rana naše savesti“, komentariše Leskovčanin koji je juče zabeležio ove fotografije.

Sa najlepšeg vidikovca na Leskovac nemoguće je uživati jer na tom mestu očekuju razbacani stari kreveti, odeća, obuća i građevinski materijal. Još strašnije je što su divlje deponije počele da niču i duž obližnje Ulice Žrtava Fašizma.

Leskovačka Komunalna policija do sada uputila desetak prekršajnih zahteva sudu zbog deponovanja smeća na javnim površinama.

Mi te deponije redovno kontrolišemo, ali sa žaljenjem moramo da konstatujemo da čak ni restrektivne mere nisu od pomoći. U Slavka Zlatanovića smo skoro zatekli našeg sugrađanina koji je odlagao otpad, podneli prijavu, a sudija prekršajnog suda ga je kaznio opomenom zbog njegove loše materijalne situacije“, objašnjava nam Jelena Kocić pravnica u Odeljenju komunalne policije Leskovac.

KAKO VAM SE ČINI? Prijavite komšiju da prlja grad, pa stavite u džep pola kazne koju on plati

Pitali smo Leskovčane da li bi latili telefona i prijavili one koji zagađuju okolinu, samo kada bi ih uhvatili na delu.

Milena (31): Ja sam do sada već prijavljivala one koji bacaju pored mog kontejnera ispred zgrade, pa bih bez razmišljanja prijavila i onog ko pravi divlju deponiju.

Dušan (54): Moj komšija već godinama to radi ali se ne usuđejm da ga prijavim da ne bi pokvatili odnose. Razmišljao sam da to uradim anonimno.

Dalibor (39): Ne da bih ga samo prijavio, već uhvatio za uši i odveo sam u inspekciju.

Bar desetak deponija se na teritoriji grada se konstantno obnavlja, iako ih Uprava za zaštitu životne sredine u saradnji sa Komunalcem i PWW-om svakog vikenda uklanja.

Dragan Marinković


Podeli:
 1. FORum LIvii 19.10.2017., 15:10

  Pitali smo Leskovčane da li bi latili telefona i prijavili one koji zagađuju okolinu

  DA !!! Ali na KOJI broj telefona ?
  Koji je broj Komunalne Inspekcije ili Komunalne Policije ???
  Koje radno vreme imaju ? Da li rade i posle podne , da li rade Subotom i Nedeljom jer prekrsioci obicno to rade u van radnog vremena Inspekcije ?

  • Jeste, pa da posle sve ispadne na nacionalnoj osnovi kad prijavimo komšije Cigane.

  • Broj Komunalne policije je enigma.Zasto ga nema na njihovim vozilima?U lamelama se otvara neki nargile bar u bivsoj ribarnici-kafani,koja je zauzela prostor tj. javnu povrsinu i van izgradjenog objekta.Proletos se taj deo sredio ,zasadila trava ,drvece ,stavila ograda ,prodjite sada da vidite na sta to lici .Naviklo se da se bas tuda ide ,pa to ti je .Ne moze da se malo zaobidje.A novi zakupci bara ,parkiraju vozila na zelenoj povrsini i treba u lokal preko nje uci-mada ona vise nije zelena .

   • USluzni centar 19.10.2017., 19:55

    Broj postoji na sajtu grada Leskovca i komunalne policije i inspekcije a i gradskih sluzbi

  • USluzni centar 19.10.2017., 17:47

   Komunalna policija radi svakog dana i subotom i nedeljom,ima ih 9. 0648973965 je broj uvek dostupan i 016215400
   A inspekcija samo do tri i samo radnim danima rade a njih ima 45. 016213197 je njihov broj.

   • Zašto inspekcija nema dežurnu slušbu koja radi vikendom?
    Iz iskustva (lošeg) znam da se svi nedozvoljeni građevinski radovi obavljaju vikendom i nema ko da ih obustavi (Komunalna nije nadležna). Posle se to uz pomoć korumpiranih iz odeljenja za urbanizam legalizuje, a „pokloni“ se verovatno međusobno podele.
    „Majku ste si …“ – stara leskovačka izreka

  • Deponije su naša budućnost a inkluzija je naša sadašnjost.

  • Поред ових што то не раде иако им је и то једна од обавеза, треба да та места чешће обилази и обична полиција која се шетка колима и троши безвезе гориво јер нема шта друго да ради ( има али их мрзи ). Пошто то главно што треба да раде не раде онда макар нека јуре ове што бацају ђубре. А што се чистоће тиче град је пристојно чист, једино га сељаци мало наруже папирима и салветама када поједу бурек или пљескавицу. Депоније су посебан проблем где би помогла стална дежурства полиције, али то им је испод части да раде. Боље дремка у новој шкоди или неко пићенце у некој кафаници.

 2. FORum LIvii 19.10.2017., 15:11

  Na fotografiji koja je objavljena , treba da stoji i broj telefona Inspekcije i Komunalne Policije !

 3. Ceo Leskovac je prljav !!! Kompetentni , nadjite način da se grad održava čistim !!!

  • Lako se moze odrzavati ,samo treba organizacija i naravno udariti po dzepu nesavesne gradjane .Za to je potrebna jaca kontrola obe policije i rasporediti radnike Komunalca da svakog dana,svako cisti svoj reon .Lepo rukavice ,nabadaljke ,metle i na posao ,a PWW da ciste i oko kontejnera .Treba se organizovati i kampanja podizanja svesti gradjana da se ne prlja ,da se djubre baca u kante i kontejnere ,a ne gde se stigne .Takva svest se formira odmalena (kucno vaspitanje ,skola).Ali ,kako decu nauciti kada u skolskom dvoristu nema nijedna kanta za otpatke (prim Josif Kostic ).

Comments are closed.