I Leskovac uvodi rodno budžetiranje

I Leskovac uvodi rodno budžetiranje
Podeli:

BEOGRAD/LESKOVAC – Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović potpisao je Deklaraciju o rodnom budžetiranju u Vladi Srbije.

Kako se ističe na zvaničnom sajtu grada Leskovca  u budžetu za 2016. godinu, kako kod lokalnih samouprava tako i u republičkom, biti uvedeno rodno budžetiranje kako bi se vodilo računa da trošenje novca bude u interesu oba pola.

Ovu deklaraciju potpisali su izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović i predstavnici 20 lokalnih samouprava u Srbiji koje su prihvatile princip rodno odgovornog budžetiranja.

Ona je pozvala i druge predsednike opština da se priključe toj inicijativi i naglasila da je to ključ za ekonomsko osnaživanje žena, koje će na kraju doprineti višem privrednom rastu Srbije.

Jovanovićeva je podsetila da je više od 50 odsto žena na selu, u srednjim i poznim godinama, bez posla i naglasila da lideri lokalnih samouprava koji su pristupili ovoj inicijativi strateški razmišljaju, što će na kraju voditi smanjenju razlika i uspešnijim privrednim rezultatima.

(Kraj) dum


Podeli:
 1. Dihtovanje prozora i vrata aluminijumskim lajsnama.

 2. …rodno budžetiranje…cirkus…$%@!

 3. Student Privatnog 25. novembra 2015., 7:24 pm

  Bravo za deklaraciju! Dušu je dala za zbrinjavanje „dvorskih“ milosnica.
  :-)

 4. Šta još neću čuti od ove jadne da jadnija ne može biti vlasti, kakve bezvezne gluposti potpisuje naš….

 5. Jovica Nedeljkovic 26. novembra 2015., 1:56 am

  Ne tako davno,predsednici srpskih opstina ne znajuci sta da rade iz dosade,zakazu sastanak i donesu istorisku odluku da se u buduce izmedju gradova razvijaju prijateljski odnosi.A secam se takodje kada je moj bata Pera bio momak i plakao kod oca da mu u to vreme kupi beretku.Njemu otac kaze zar ne vidis da nosis prtenu kosulju i gace i to sve krpa preko krpe a tebi jos samo beretka fali pa ga dobro izmlati.Betmen Brzanski.

Comments are closed.