“Interlemind” prodat Rumunima za pola milijarde dinara

“Interlemind” prodat Rumunima za pola milijarde dinara
Podeli:

Fabrika za proizvodnju lima i građevinskog materijala u stečaju “Interlemind” Leskovac danas je prodata za 525 miliona dinara firmi Tera stil sa beogradske Čukarice, čiji su vlasnici Rumuni, oni isti, kako tvrde bivši radnici, koju su kupili leskovačku “Livnicu”, pa je bacili na otpad, a potom prodali zamljište.

Leskovačka fabrika prodata je na licitaciji, kao jedini ponuđač, po početnoj ceni, u prisustvu bivših radnika čiji protest nije uvažen, a pod budnim okom stečajnog upravnika Vjencesalava Cekića, koji je uveravao pristutne da će se kupac baviti istom delatnošću, budući da se sličnim poslovima bavi i u Beogradu.

Na ovaj način dovedeno je u pitanje i potraživanje radnika na ime zaostalih zarada, koji su godinama protestovali pokušavajući da “Interlemind” spasu od zatvaranja i propadanja, ali u tome nisu uspeli, kao što nisu uspeli da nateraju državu da pronađe krivca u bivšem vlasniku iz Bugarske za naprasno zatvaranje fabrike i za dugove, odnosno, hipotekarne kredite u kojima je ostavio “Interlemind”.

 

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Spasitelji i njihov spasioc 10. juna 2017., 6:15 pm

  „Radnici da spasu fabriku“..“država da kazni vlasnika jer je propao“..nebeska srbija..nije sa ovoga sveta. Radnici zaključuju Ugovor o radu i peimaju platu..kad poslodavac nema potrebu rafnik dobije otkaz..kad se radniku ne svidja ili nadje bolji posao on da otkaz..i to je to. A ovog pratimo kako je spasavao ovu firmu od vremena kad je radila i kad je krenulo njegovo spasavanje pa do sada kad će firma biti prodata u staro gvoždje a hala nekoj drugoj firmi koju ovakvi neće „spasavati“.
  0  0
  • Умишљени четвртинтелектуалцу 10. juna 2017., 8:45 pm

   За две три године коментарисања изгутао си целу енциклопедију британику, …но од човека, леисторичару полуписмени што за пијац ниси
   0   0

Comments are closed.