Ironija sudbine: Na američkim drumovima krstario teškašima, poginuo na lokalnom putu u Leskovcu

Ironija sudbine: Na američkim drumovima krstario teškašima, poginuo na lokalnom putu u Leskovcu
Podeli:

LESKOVAC – Aleksandar Mitić (30) iz leskovačkog sela Mrštane 10 godina je u Americi vozio kamione sa velikim šleperima, bez i jedne saobraćajne nezgode, a poginuo je na lokalnom putu u Leskovcu dok je vozio motor „kavasaki nindža“.

Tragedija se desila u četvrtak oko 19 časova, u sudaru motora i automobila marke „folcvagen“.

U skromnom domu Mitića juče je vladala tuga i neverica. Naricanje majke Milunke paralo je nebo i nikoga od okupljenih drugova, rođaka i prijatelja nije ostavilo ravnodušnim.

Zbog besparice i nemogućnosti zaposlenja u Leskovcu, Aleksandar se pre 10 godina odselio u Ameriku, ali mu je srce ostalo u Mrštanu i Leskovcu, gde je svake godine boravio po mesec dana.

Utočište je našao u Čikagu, gde je sve vreme radio kao profesionalni vozač za velike američke kompanije.

„Prokrstario je uzduž i popreko Ameriku i nikada nije imao ni jednu saobraćajnu nezgodu. Gazde su ga poštovale jer je bio dobar radnik, a među našim ljudima je bio cenjen i poštovan jer je bio velika dobričina i svakome je pomagao“,  priča njegov drug iz Čikaga Danijel Stojanović iz okoline Niša, koji je nekoliko sati pre tragedije bio sa njim.

mrstane_aleksandar mitic

Aleksandar je bio i ponos Mrštana jer je svakome pomagao, a posebno je bio vezan za sestriće, dvojice maloletnih sinova svoje sestre Verice.

„On je znao koliko ga moji sinovi vole, ali nikada neće saznati koliko će patiti za njim. Bio je njihov ponos“, priča Dragan Stefanović, Veričin suprug.

U Americi je mnogo zarađivao i sve što je zaradio doneo bi u Leskovac. Imao je velike planove i nameravao da se ženi s devojkom iz okoline Leskovca.

„Pre nekoliko dana me je sačekao na aerodromu i pričao da se konačno skrasio, da je našao dobru i lepu devojku i da će najverovatnije da je oženi. Planirao je da porodičnu kuću u Mrštanu uredi, imao je projekat, a planirao je i haldnajču da otvori“, priča Danijel Stojanović.

Aleksandar je iz Amerike doputovao pre nekoliko nedelja na godišnji odmor i otuda dovezao „kamaru ševrolet“, koju je s ponosom pokazivao. Na nesreću, nedelju dana kasnije imao je udes kod Niša i polupao limuzinu.

Poginuo je vozeći motor „kavasaki nindža“, koji je ranije takođe dovezao iz Amerike.

Sahrana će se posle obdukcije obaviti danas na mesnom groblju, ali način na koji je otišao sa ovoga sveta, ipak, ostaje misterija.

Portparol PU Leskovac Branimir Mitić potvrđuje da se nesreća dogodila oko 19 časova kod sela Živkovo, ali ne potvrđuje i glasine da je na „kavasaki“ naletelo vozilo sa sporednog puta, kao ni glasine da je Aleksandar prebrzo vozio jaku mašinu, koja se pri sudaru sa drugim vozilom prepolovila, dok je mladić leteo uvis nekoliko metara.

Ni rođaci ne znaju kako i zašto se Aleksandar našao na tom putu. Neki vele da je išao u Niš u vezi sa prethodnom saobraćajnom nezgodom, a drugi da je bio kod prijatelja u Pečenjevcu, odakle se poslednji put javio telefonom.

„Imao je planove za dve decenije unapred, ali mu se nije dalo“, komentarišu njegovi prijatelji.

Milica Ivanović


Podeli:
 1. Laka ti zemlja brate, a ostali vozaci budite oprezni i neka vas bog cuva.
  0  0
 2. Mlad momak, pred kojim je zivot tek bio, i tek je trebao da zivi i uziva u zivotu. Previse tuzno, nema reci utehe, prerano je otisao na valjda neko bolje mesto.
  0  0
 3. Bog da čuva …
  0  0
 4. Velika, neopisiva tuga. Svi cemo pamtiti Acin ispracaj, izgledao je kao da spava, imala sam utisak da ce svakog trenutka otvoriti oci. Neka mu je vecna slava.
  0  0

Comments are closed.